Κοσμος

Σάλος με νέα βιογραφία για το βρετανικό Παλάτι: Διέρρευσε το όνομα του προσώπου που έκανε ρατσιστικό σχόλιο για τον Άρτσι

Το νέο βιβλίο παρουσιάζει υπό θετικό φως τους Χάρι-Μέγκαν και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο μικρός Άρτσι το 2019
Ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο μικρός Άρτσι το 2019 © ΕΡΑ/TOBY MELVILLE/POOL

Στην ολλανδική μετάφραση του βιβλίου «Endgame» του Όμιντ Σκόμπι (Omid Scobie) φέρεται να αποκαλύπτεται κατά λάθος η ταυτότητα του μέλους της βασιλικής οικογένειας που έκανε ρατσιστικά σχόλια για τον Άρτσι

Ταράζει τη Βρετανία νέα βιογραφία για τη βασιλική οικογένεια, την ώρα που στην ολλανδική της εκδοχή φέρεται να αποκαλύφθηκε «κατά λάθος» το όνομα του «ρατσιστή στο Παλάτι» που έκανε σχόλια για το χρώμα της επιδερμίδας του μικρού Άρτσι, του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Στην ολλανδική μετάφραση του βιβλίου «Endgame» του Όμιντ Σκόμπι (Omid Scobie) φέρεται να αποκαλύπτεται η ταυτότητα του μέλους της βασιλικής οικογένειας που έκανε ρατσιστικά σχόλια για τον Άρτσι.

Το βιβλίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τα ολλανδικά ράφια, ενώ οι εκδότες του επιμένουν ότι πρόκειται για λάθος στη μετάφραση.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος δήλωσε σε ολλανδική εκπομπή: «Σε καμία εκδοχή του βιβλίου δεν υπάρχουν ονόματα. Δυστυχώς δεν ξέρω ολλανδικά και δεν έχω δει το αντίγραφό του. Αν υπάρχουν μεταφραστικά λάθη, είμαι σίγουρος ότι οι εκδότες το έχουν υπό έλεγχο».

Στο βιβλίο του, ο Scobie αναφέρει ότι ήταν δύο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έκαναν σχόλια για το χρώμα του Άρτσι, αλλά δεν τα κατονομάζει για νομικούς λόγους.

Τυπογραφικό λάθος ή όχι, το μυστικό πάντως δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το Page Six, η βασίλισσα Καμίλα δεν είναι ανάμεσα στους «ρατσιστές».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον Μάρτιο του 2021, το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε αναρωτηθεί δυνατά «πόσο σκούρο» θα ήταν το δέρμα του γιου τους, του Άρτσι, όταν θα γεννιόταν τον Μάιο του 2019. Το ζεύγος, ωστόσο, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ δημόσια ποιος έκανε τα σχόλια

Αξίζει να αναφερθεί πως παλαιότερες βασιλικές βιογραφίες υποστήριζαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είχαν κάνει παρατηρήσεις για την «επιδερμίδα» και τα «κόκκινα μαλλιά» του Άρτσι, αντίστοιχα.

Σάλος στη Βρετανία με τη νέα βιογραφία

Η νέα βιογραφία του Omid Scobie σκιαγραφεί αρνητικά πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, ειδικά τον Κάρολο, την Καμίλα, τον Ουίλιαμ και την Κέιτ. Ο συγγραφέας είναι γνωστό ότι διατηρεί δεσμούς με τους Χάρι και Μέγκαν, οπότε δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα ότι τους παρουσιάζει υπό πιο θετικό φως.

Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο έχει ήδη προκαλέσει σάλο στη Βρετανία, με τη Daily Mail - γνωστή για τις συντηρητικές της απόψεις, πάντα υπέρ της μοναρχίας - να δημοσιεύει δεκάδες άρθρα τις τελευταίες μέρες κατά του συγγραφέα και της βιογραφίας του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ