Κοσμος

Ο Πιρς Μόργκαν αποκάλυψε ποιοι είναι οι «βασιλικοί ρατσιστές» - Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις Μαρκλ

Η ταυτότητα των προσώπων που σχολίασαν το χρώμα δέρματος του Άρτσι πριν καν γεννηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιρς Μόργκαν
Ο Πιρς Μόργκαν και το βιβλίο για τους «βασιλικούς ρατσιστές» που κυκλοφόρησε στη Βρετανία © EPA / NEIL HALL

Πιρς Μόργκαν: Η αποκάλυψη για τους «βασιλικούς ρατσιστές» - Η αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ για το σχόλιο από το Παλάτι και το βιβλίο 

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που η Μέγκαν Μαρκλ στράφηκε κατά της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αποκαλύπτοντας στην Όπρα Γουίνφρεϊ ότι λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, του μικρού Άρτσι, έγινε από μέλος της ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα δέρματος του μωρού που θα γεννούσε. Πριν από λίγες ώρες, ο Πιρς Μόργκαν αποκάλυψε τα ονόματα των δύο προσώπων που φέρεται να προχώρησαν σε αυτό το σχόλιο. 

Το βιβλίο του Omid Scobie, Endgame κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα και περιείχε ισχυρισμούς ότι δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας έκαναν υποτιμητικά σχόλια για τον Άρτσι, τον γιο της Μέγκαν και του Χάρι. Στις εκδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, η ταυτότητα των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας δεν δόθηκε, αλλά μια έκδοση του βιβλίου που πωλείται στην Ολλανδία περιελάμβανε μια επιπλέον παράγραφο που τους αποκάλυπτε. Στην τηλεοπτική του εκπομπή, ο Πιρς Μόργκαν είπε χαρακτηριστικά: «Αν οι Ολλανδοί που περιπλανώνται σε ένα βιβλιοπωλείο μπορούν να δουν αυτά τα ονόματα, τότε εσείς, οι Βρετανοί που πληρώνετε πραγματικά για τη βασιλική οικογένεια δικαιούστε να γνωρίζετε».  

Ο βασιλικός σχολιαστής Michael Cole είπε στο GB News: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να ήταν ένα αθώο λάθος από τους Ολλανδούς εκδότες. Είναι εντελώς διαφορετικό αν αυτό ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο για να πουληθούν περισσότερα αντίτυπα αυτού του βιβλίου. Η κατηγορία του ρατσισμού είναι καταστροφική. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αντικρούσεις γιατί πρέπει να το αποδείξεις. Και είτε πρόκειται για βασιλικό πρόσωπο είτε για οποιονδήποτε άλλο, είναι πολύ άσχημος ισχυρισμός». Ο βασιλικός δημοσιογράφος Ρικ Έβερς, ο οποίος έχει διαβάσει την ολλανδική μετάφραση του βιβλίου, είπε ότι τα ονόματα ήταν «πολύ συγκεκριμένα» και πρόσθεσε ότι υπήρχε επίσης ένα δεύτερο όνομα που αναφέρεται αλλού που ήταν «λίγο ασαφές». 

Ποιοι είναι οι δύο «βασιλικοί ρατσιστές» - Η αποκάλυψη 

Σύμφωνα με τον Πιρς Μόργκαν. ο οποίος ανήρτησε στο Χ το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής του, οι δύο θεωρούμενοι «βασιλικοί ρατσιστές» στο βίβλιο του Σκόμπι είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον.

«Επειδή δεν πιστεύω ότι έγιναν ρατσιστικά σχόλια από οποιοδήποτε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας και μέχρι να υπάρξουν πραγματικές αποδείξεις ότι έγιναν τέτοια σχόλια, δεν θα το πιστέψω ποτέ. Αλλά μπορούμε να αρχίσουμε τη διαδικασία να βρούμε αν ειπώθηκαν τα λόγια αυτά, σε ποιο περιβάλλον έγιναν και αν υπήρχε ποτέ ρατσιστικό κίνητρο - όπως είπα δεν το πιστεύω», είπε στην εκπομπή του ο Πιρς Μόργκαν. 

Με πληροφορίες από Independent

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ