Κοσμος

Βετεράνος Ισπανός πολιτικός του Vox πυροβολήθηκε στο πρόσωπο στο κέντρο της Μαδρίτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Alejandro Vidal-Quadras, βετεράνος Ισπανός συντηρητικός πολιτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης μετά από πυροβολισμό σε δρόμο της πρωτεύουσας
Ο 78χρονος Vidal-Quadras ήταν επί μακρόν μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας © ΕΡΑ / MARTIAL TREZZINI

Ο Alejandro Vidal-Quadras, βετεράνος Ισπανός συντηρητικός πολιτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης μετά από πυροβολισμό σε δρόμο της πρωτεύουσας

Ο Alejandro Vidal-Quadras, βετεράνος Ισπανός δεξιός πολιτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο πρόσωπο σε δρόμο της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία είπε ότι πυροβολήθηκε στο πρόσωπο σε κεντρικό δρόμο γύρω στη 1:30 μ.μ. τοπική ώρα και είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το ισπανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης ήταν ένα άτομο που διέφυγε από τη σκηνή με μια μηχανή φορώντας μαύρο κράνος.

Ο Vidal-Quadras ήταν ιδρυτικό μέλος του ακροδεξιού κόμματος Vox

Ο 78χρονος Vidal-Quadras ήταν επί μακρόν μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, ο περιφερειακός ηγέτης του στην Καταλονία και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν φύγει μετά από τρεις δεκαετίες, όταν έπεσε σε διαμάχη με τον τότε πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Αφού χώρισε, βοήθησε στην ίδρυση του ακροδεξιού κόμματος Vox. Έφυγε από το Vox λίγο μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να κερδίσει μια θέση Ευρωπαίου βουλευτή το 2014.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον πυροβολισμό και δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συλλήψεις. Ο πρόεδρος του Vox, Sandiago Abascalείπε ότι πιστεύει ότι η ζωή του Vidal-Quadras δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του.

«Δόξα τω Θεώ φαίνεται ότι ο Alejandro Vidal-Quadras είναι εκτός κινδύνου», είπε ο Abascal.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος Alberto Núñez Feijóo εξέφρασε τη λύπη του για τον πυροβολισμό και ευχήθηκε να αναρρώσει.

Ο Vidal-Quadras δεν δραστηριοποιείται στην πολιτική για αρκετά χρόνια, αλλά έχει διατηρήσει δημόσιο ρόλο ως σχολιαστής και αρθρογράφος των μέσων ενημέρωσης.

Υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξωτερικές υποθέσεις, συμμετέχοντας στις αντιπροσωπείες του νομοθετικού σώματος στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες Καζακστάν, Κιργιστάν και Ουζμπεκιστάν.

Vox: Who are Spain's far-right party? - BBC News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ