Κοσμος

Πώς θα αξιοποιηθεί η πρώην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη

Τι αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι
© EPA/ANGELO CARCONI

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η νέα χρήση της πρώην κατοικίας του στη Ρώμη - Τι αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera

Η πρώην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο κέντρο της Ρώμης πρόκειται σύντομα να μετατραπεί στην έδρα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών που εργάζονται στην Αιώνια Πόλη, αποκάλυψε ο ιταλικός Τύπος. Πρόκειται για το γνωστό μέγαρο Παλάτσο Γκρατσιόλι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Πιάτσα Βενέτσια, κοντά στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο «Καβαλιέρε» έζησε στον πρώτο όροφο του συγκεκριμένου κτηρίου για σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι το τέλος του 2020. Σύμφωνα με τον Τύπο, γι' αυτό το «διαμέρισμα» εμβαδού που ξεπερνά τα χίλια τετραγωνικά μέτρα, το ενοίκιο άγγιζε σχεδόν τις 40.000 ευρώ τον μήνα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, δημιουργεί αίσθηση το ότι εκείνοι που ο Καβαλιέρε θεωρούσε ορκισμένους εχθρούς του, οι ξένοι ανταποκριτές, θα στεγαστούν από την αρχή του νέου έτους στην πολυτελή πρώην κατοικία του, όπου ο μεγιστάνας - πρωθυπουργός συναντούσε πολιτικούς, φίλους, οργάνωνε γιορτές, πάρτι και σχεδίαζε τις στρατηγικές κινήσεις του.

Μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας είναι σχεδόν 300 δημοσιογράφοι και, σύμφωνα με ό,τι προβλέπει σχετικός νόμος, τα έξοδα στέγασής της, καλύπτονται από το ιταλικό δημόσιο.

«Tο μέγαρο αυτό συμβολίζει μια ολόκληρή εποχή, στα σαλόνια του ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της εξουσίας», γράφει η εφημερίδα La Repubblica. Στην είδηση αναφέρθηκε και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, με μαρτυρίες συνεργατών του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σημαντικές συναντήσεις του «μίστερ τιβί» στο μέγαρο Γκρατσιόλι με πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιταλικής και διεθνούς πραγματικότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ