Κοσμος

Σύνοδος Κορυφής: Συνεχή πρόσβαση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα θα ζητήσουν οι ηγέτες της ΕΕ

Τι λέει το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα - Το σχέδιο τελικού ανακοινωθέντος.
Η εγκαθίδρυση ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες © Alexandros Michailidis/SOOC

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα - Το σχέδιο τελικού ανακοινωθέντος.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν την εγκαθίδρυση «ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων» στις εχθροπραξίες για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που θα τεθεί προς έγκριση στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την σοβαρότατη ανησυχία του για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και απευθύνει έκκληση για συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και βοήθεια ώστε να φθάσει σε όσους την χρειάζονται μέσω όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανομένων ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων», αναφέρεται στο κείμενο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργασθεί στενά με εταίρους στην περιοχή για να προστατεύσει τους πολίτες, να παράσχει βοήθεια και να διευκολύνει την πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη, καύσιμα και καταφύγιο, διασφαλίζοντας ότι αυτή η βοήθεια δεν θα αποτελεί αντικείμενο κατάχρησης από τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ