Κοσμος

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη μετά το mass shooting στο Μέιν

Οι νεότερες πληροφορίες των Αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη μετά το mass shooting στο Μέιν
© EPA/ANDROSCOGGIN COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Mass shooting στο Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη - Οι νεότερες πληροφορίες των Αρχών

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τουλάχιστον δυο ως τρεις επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν το βράδυ της Τετάρτης, δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω Facebook δυο φωτογραφίες υπόπτου με όπλο, μάλλον ημιαυτόματο τουφέκι, στα χέρια.

BREAKING: At least 20 believed dead in Lewiston, Maine mass shooting, dozens injured I ABC News Live

«Ενθαρρύνουμε όλες τις επιχειρήσεις να κλειδώσουν τις πόρτες τους ή/και να κλείσουν ενόσω ερευνούμε. Ο ύποπτος παραμένει ασύλληπτος», τόνισε το γραφείο του σερίφη.

Person of interest Robert R. Card considered 'armed and dangerous': law enforcement

Η εφημερίδα Sun Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας, έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις: στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και πάρτι, ιδίως για παιδιά, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart. Πρόσθεσε πως υπάρχουν 22 νεκροί και «πολλοί» τραυματίες.

Την πληροφορία πως ένοπλος διαπράττει επιθέσεις με σκοπό να σκοτώσει κόσμο («active shooter situation», στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου) στη Λιούιστον επιβεβαίωσε μέσω X (του πρώην Twitter) η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν, καλώντας τους πολίτες να «βρουν καταφύγιο όπου βρίσκονται», ή να παραμείνουν στα σπίτια τους «με τις πόρτες κλειδωμένες» καθώς αστυνομικοί επιχειρούν σε διάφορες τοποθεσίες.

Multiple people dead, dozens injured in Maine shooting

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν ζήτησε οι πολίτες να βοηθήσουν να ταυτοποιηθεί ο ύποπτος, λευκός με γενειάδα που εικονίζεται στις φωτογραφίες με καφέ φούτερ και σκούρο κάργκο παντελόνι, έχοντας στα χέρια τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό, έτοιμος να ρίξει.

Η κυβερνήτρια του Μέιν, Τζάνετ Μιλς, ανέφερε μέσω X πως είναι ενήμερη για τις επιθέσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ