- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη μετά το mass shooting στο Μέιν
Οι νεότερες πληροφορίες των Αρχών
Mass shooting στο Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη - Οι νεότερες πληροφορίες των Αρχών
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τουλάχιστον δυο ως τρεις επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν το βράδυ της Τετάρτης, δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω Facebook δυο φωτογραφίες υπόπτου με όπλο, μάλλον ημιαυτόματο τουφέκι, στα χέρια.
«Ενθαρρύνουμε όλες τις επιχειρήσεις να κλειδώσουν τις πόρτες τους ή/και να κλείσουν ενόσω ερευνούμε. Ο ύποπτος παραμένει ασύλληπτος», τόνισε το γραφείο του σερίφη.
Η εφημερίδα Sun Journal, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας, έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις: στη Sparetime Recreation, όπου οργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και πάρτι, ιδίως για παιδιά, στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill, καθώς και σε κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart. Πρόσθεσε πως υπάρχουν 22 νεκροί και «πολλοί» τραυματίες.
Την πληροφορία πως ένοπλος διαπράττει επιθέσεις με σκοπό να σκοτώσει κόσμο («active shooter situation», στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου) στη Λιούιστον επιβεβαίωσε μέσω X (του πρώην Twitter) η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν, καλώντας τους πολίτες να «βρουν καταφύγιο όπου βρίσκονται», ή να παραμείνουν στα σπίτια τους «με τις πόρτες κλειδωμένες» καθώς αστυνομικοί επιχειρούν σε διάφορες τοποθεσίες.
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν ζήτησε οι πολίτες να βοηθήσουν να ταυτοποιηθεί ο ύποπτος, λευκός με γενειάδα που εικονίζεται στις φωτογραφίες με καφέ φούτερ και σκούρο κάργκο παντελόνι, έχοντας στα χέρια τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό, έτοιμος να ρίξει.
Η κυβερνήτρια του Μέιν, Τζάνετ Μιλς, ανέφερε μέσω X πως είναι ενήμερη για τις επιθέσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.