Κοσμος

Νέο σκάνδαλο στην καθολική Εκκλησία - Επίσκοπος εμπλέκεται σε όργια ομοφυλοφίλων

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο σκάνδαλο στην καθολική Εκκλησία - Επίσκοπος εμπλέκεται σε όργια ομοφυλοφίλων
Βατικανό © EPA

Βατικανό: Νέο σκάνδαλο στην καθολική Εκκλησία με όργια - Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση διακόνου που φέρεται να εμπλέκεται

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση ενός Πολωνού επισκόπου, μετά από σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω ενός οργίου ομοφυλοφίλων με τη συμμετοχή ενός άνδρα εργαζομένου του σεξ στο διαμέρισμα ενός ιερέα, καθώς και για προηγούμενα βίαια περιστατικά στα οποία εμπλέκονται κληρικοί του.

Το Βατικανό δεν αιτιολόγησε γιατί ο Grzegorz Kaszak παραιτήθηκε από επικεφαλής της επισκοπής του Sosnowiec, στη νοτιοδυτική Πολωνία. Άλλωστε, στα 59 του χρόνια, απέχει αρκετά χρόνια από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης των 75 ετών.

Όμως η επισκοπή του βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μετά τη διενέργεια ποινικής έρευνας για έναν από τους ιερείς του, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε ένα όργιο στο διαμέρισμά του στην Dąbrowa Górnicza, στο οποίο συμμετείχε ένας άνδρας εργαζόμενος του σεξ. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους συμμετέχοντες στο σεξ πάρτι κατέρρευσε μετά από υπερβολική δόση χαπιών στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο ιερέας ήταν ύποπτος για «παράλειψη παροχής βοήθειας σε άτομο του οποίου η ζωή κινδυνεύει», επειδή φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τους τραυματιοφορείς να εισέλθουν στο διαμέρισμα.

Όχι το πρώτο σκάνδαλο της συγκεκριμένης επισκοπής

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που αφορά κληρικούς της επισκοπής που γίνεται πρωτοσέλιδο.

Το 2010, ο τότε εκτελών χρέη πρύτανη της ιερατικής σχολής του Sosnowiec φέρεται να ενεπλάκη σε συμπλοκή σε γκέι κλαμπ, αλλά του επετράπη να παραμείνει στη θέση του για περισσότερο από ένα χρόνο, ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης. Η Αγία Έδρα παρενέβη τελικά και διέλυσε εντελώς τη σχολή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Τον Μάρτιο του 2023, βρέθηκε το πτώμα ενός 26χρονου διακόνου με τραύματα που παρέπεμπαν σε ανθρωποκτονία. Οι τοπικοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι είχε σκοτωθεί από έναν 40χρονο ιερέα, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ