Κοσμος

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης της 15χρονης Λινά στη Γαλλία - Στο μικροσκόπιο κινητό φίλου της

Στο επίκεντρο των ερευνών φωτογραφίες και βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαφάνιση της 15χρονης Λινά στη Γαλλία
© Youtube / La Parisien

Γαλλία - Εξαφάνιση 15χρονης Λινά: Οι έρευνες των αρχών σε συγκεκριμένους δρόμους και οι φήμες για τον φίλο της, Τάο

Το θρίλερ της εξαφάνισης της 15χρονης Λινά στη Γαλλία συνεχίζεται. Τα ίχνη της ανήλικης χάθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα η οικογένειά της δεν έχει κανένα ίχνος ζωής. Οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες τους στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας και ειδικότερα σε ένα τμήμα του δρόμου από όπου πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε. 

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Soir, οι ερευνητές έχουν ψάξει αυτοκίνητα και σπίτια και έχουν συλλέξει μαρτυρίες. Ο φίλος της Λινά, Τάο, βρίσκεται αντιμέτωπος με φήμες για εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης, αφού φέρεται να έχασε το κινητό του τηλέφωνο μία ημέρα μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Η εφημερίδα Le Nouveau détective ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Τάο είχε χάσει το τηλέφωνό του και προσπάθησε να το βρει την επόμενη ημέρα σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο στο Saint-Blaise-la-Roche. Σύμφωνα με μάρτυρα που ειδοποίησε το μέσο ενημέρωσης, τον είδαν να προσπαθεί να το βρει χρησιμοποιώντας έναν μαγνήτη και ένα κομμάτι σπάγκο, αναφέρει η La Voix du Nord. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρώην γκαράζ, το smartphone βρέθηκε τελικά κάτω από μια τσιμεντένια πλάκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κρυμμένο: «Είχε πέσει στην υδρορροή του κτιρίου, κάτω από την πλάκα». Για να βρουν το smartphone, το οποίο θα μπορούσε να έχει πολύτιμα στοιχεία για το πρόγραμμα της Λινά, οι ερευνητές έσπασαν «μέρος της πλάκας» και ανέσυραν το τηλέφωνο.

Το τηλέφωνο βρίσκεται πλέον στα χέρια των ερευνητών, οι οποίοι θα μπορέσουν να αναλύσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μπορεί να είχε στείλει η κοπέλα στον Tao την ημέρα που εξαφανίστηκε. Συγκεκριμένα, θα εξετάσουν ένα βίντεο που μπορεί να είχε τραβήξει η Λινά με την ίδια να περπατάει στο δρόμο λίγο πριν εξαφανιστεί, στο οποίο οι ερευνητές ελπίζουν να βρουν χρήσιμες λεπτομέρειες. Ένας από τους ερευνητές δήλωσε στο New Detective ότι η ανάλυση του τηλεφώνου θα βοηθήσει να βρεθούν ορισμένα μηνυμάτων που έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Το χρονικό της εξαφάνισης - θρίλερ της 15χρονης Λινά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κοπέλα περπατούσε προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche, τρία χιλιόμετρα από το σπίτι της, για να προλάβει το τρένο. Δύο μάρτυρες λένε ότι την είδαν να περπατάει στον κεντρικό δρόμο γύρω στις 11.15 π.μ.. Λίγα λεπτά αργότερα, το κινητό της τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει. Ένας τρίτος μάρτυρας, ισχυρίζεται ότι την είδε αργά το πρωί του Σαββάτου σε «ένα μπλε αυτοκίνητο» που οδηγούσε ένας άνδρας.

Ο πρώην δήμαρχος της Plaine, Jean-Marc Chiron, δήλωσε στο BFMTV και σε συνέντευξή του στο «Nouveau Détective» ότι είχε δει την έφηβη λίγο πριν εξαφανιστεί, να περπατάει προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche: «Την προσπέρασα, περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Βρισκόμουν σε ένα εργοτάξιο πριν πάω σπίτι για να πάρω κάτι. Την είδα να περπατά κατά μήκος του πεζοδρομίου, με το τηλέφωνο στο χέρι, σαν να έβγαζε selfie (…) Θα έλεγα ότι περπατούσε πολύ γρήγορα», λέει ο πρώην δήμαρχος. Η 15χρονη Λινά εξαφανίστηκε λίγο αργότερα.

Η κολλητή φίλη της Λινά υποστήριξε ότι «πρέπει να την απήγαγε ένα αυτοκίνητο (…) κάποιος γνωστός της. Δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου, ακόμα κι αν αυτός προσφερόταν να την πάει μέχρι το Στρασβούργο». Η έρευνα πήρε ποινική διάσταση με την έναρξη δικαστικής έρευνας κατά αγνώστου για «απαγωγή και παράνομη κατακράτηση για περισσότερες από επτά ημέρες». Το Σάββατο, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε επίσης τη μαρτυρία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού και του πατέρα της, που ζουν επίσης στο Plaine, η οποία φάνηκε να υποστηρίζει το ανεπιβεβαίωτο σενάριο ενός οχήματος στο οποίο η Λίνα μπορεί να μπήκε οικειοθελώς, όχι.

Μέσω του δικηγόρου της Matthieu Airoldi, η μητέρα έκανε έκκληση να μη μεταδίδονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και όλοι να αφήσουν την έρευνα να πάρει τον δρόμο της. «Δεν επιθυμεί πλέον να έρχεται σε επαφή με τον Τύπο και δεν θα δίνει πλέον συνεντεύξεις, ούτε στην τηλεόραση ούτε σε εφημερίδες. Ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς της, δεδομένης της θλίψης που προκάλεσε η εξαφάνιση της Λινά», εξηγεί ο δικηγόρος της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ