- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τους Αμπάς και Χέρτζογκ για την σύγκρουση στο Ισραήλ
Ξανά σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Τούρκος πρόεδρος
Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Αμπάς και Χέρτζογκ είχε ο Ταγίπ Ερντογάν που έδειξε ότι διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο και σε αυτή τη σύγκρουση, όπως στο ουκρανικό.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς αλλά και με τον πρόεδρο του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ στη σκιά των αιματηρών συγκρούσεων Ισραήλ - Χαμάς στη Γάζα.
Συγκεκριμένα, οι τρεις άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, και την ένταση στην περιοχή, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε ότι διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο και σε αυτή τη σύγκρουση, όπως στο ουκρανικό.
«Η Τουρκία καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει τη σύγκρουση»
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε στον Παλαιστίνιο ομόλογό του ότι «η Τουρκία καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει τη σύγκρουση στην περιοχή και να εξασφαλίσει ηρεμία το συντομότερο δυνατό».
Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν απέφυγε να καταδικάσει την αιματηρή επίθεση της Χαμάς, υψηλόβαθμα μέλη της οποίας έχουν καταφύγει στην Τουρκία, προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες το συντομότερο δυνατόν.
Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Ισραήλ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ασκηθεί κοινή λογική και ότι η επικράτηση ηρεμίας στην περιοχή το συντομότερο δυνατό έχει μεγάλη σημασία για την ευημερία ολόκληρης της περιοχής.
Παράλληλα τόνισε ότι κάθε βήμα που θα μπορούσε να βλάψει τον λαό της Γάζας συλλογικά και αδιακρίτως θα αύξανε περαιτέρω τα δεινά και τη βία στην περιοχή.
Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας θα συνεχιστούν προκειμένου να τερματιστούν οι «ανησυχητικές συγκρούσεις στην περιοχή» και να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Διάσημοι στηρίζουν εφαρμογές προσευχής με το αζημίωτο και με συνδρομή εννοείται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.