Κοσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τους Αμπάς και Χέρτζογκ για την σύγκρουση στο Ισραήλ

Ξανά σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μαχμούντ Αμπάς με τον Ταγίπ Ερντογάν
Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς με τον Ταγίπ Ερντογάν © ΕΡΑ

Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Αμπάς και Χέρτζογκ είχε ο Ταγίπ Ερντογάν που έδειξε ότι διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο και σε αυτή τη σύγκρουση, όπως στο ουκρανικό.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς αλλά και με τον πρόεδρο του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ στη σκιά των αιματηρών συγκρούσεων Ισραήλ - Χαμάς στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, και την ένταση στην περιοχή, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε ότι διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο και σε αυτή τη σύγκρουση, όπως στο ουκρανικό.

«Η Τουρκία καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει τη σύγκρουση»

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε στον Παλαιστίνιο ομόλογό του ότι «η Τουρκία καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει τη σύγκρουση στην περιοχή και να εξασφαλίσει ηρεμία το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν απέφυγε να καταδικάσει την αιματηρή επίθεση της Χαμάς, υψηλόβαθμα μέλη της οποίας έχουν καταφύγει στην Τουρκία, προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες το συντομότερο δυνατόν.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ασκηθεί κοινή λογική και ότι η επικράτηση ηρεμίας στην περιοχή το συντομότερο δυνατό έχει μεγάλη σημασία για την ευημερία ολόκληρης της περιοχής.

Παράλληλα τόνισε ότι κάθε βήμα που θα μπορούσε να βλάψει τον λαό της Γάζας συλλογικά και αδιακρίτως θα αύξανε περαιτέρω τα δεινά και τη βία στην περιοχή.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας θα συνεχιστούν προκειμένου να τερματιστούν οι «ανησυχητικές συγκρούσεις στην περιοχή» και να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ