Κοσμος

Βάνδαλοι έκοψαν το εμβληματικό «δέντρο του Ρομπέν των Δασών»

Το πιο πολυφωτογραφημένο δέντρο της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάνδαλοι έκοψαν το εμβληματικό «δένδρο του Ρομπέν των Δασών» στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ
Βάνδαλοι έκοψαν το εμβληματικό «δένδρο του Ρομπέν των Δασών» στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ © Unsplash

Δέντρο του Ρομπέν των Δασών: Βάνδαλοι το έκοψαν στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ - Το πιο πολυφωτογραφημένο δέντρο της Βρετανίας

Το δέντρο του Sycamore Gap, το πιο πολυφωτογραφημένο ίσως δέντρο της Βρετανίας ηλικίας πολλών εκατοντάδων ετών, βρέθηκε κομμένο κατά τα φαινόμενα με ηλεκτρικό πριόνι, όπως κατήγγειλε η διαχειρίστρια αρχή του εθνικού πάρκου του Νορθάμπερλαντ της βορειανατολικής Αγγλίας, όπου βρισκόταν φυτεμένο κοντά στο ρωμαϊκό τείχος του Αδριανού.

«Η αρχή του εθνικού πάρκου του Νορθάμπερλαντ βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει ότι, δυστυχώς, το διάσημο δέντρο του Sycamore Gap έπεσε τη νύχτα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι κόπηκε σκοπίμως»

Το δένδρο που βρισκόταν κοντά στο ρωμαϊκό τείχος το οποίο είχε κτισθεί για να ανακόψει εισβολές βαρβαρικών ορδών είχε εμφανισθεί στο σινεμά στην ταινία «Ρομπέν των Δασών» του Κέβιν Κόστνερ το 1991.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από αυτό που είχε αναγορευθεί «δέντρο της χρονιάς» το 2016 δεν μένουν παρά οι ρίζες.

Η τοπική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει αν πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας.

Η τοπική βουλευτής Μέρι Φόι έκανε λόγο για «πράξη βλακώδους βανδαλισμού». «Μία θλιβερή ημέρα για το εμβληματικό Sycamore Gap, που θα λυπήσει πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο» πρόσθεσε.

Στο Twitter/X, ο τοπικός βουλευτής Στίβεν Μπρίτζετ δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δέντρο κόπηκε με πριόνι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ