- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νετανιάχου παρακινεί τον Έλον Μασκ να «πολεμήσει» τον αντισημιτισμό στο X
Η ADL, ο Σόρος και οι διφορούμενες αναρτήσεις
Έλον Μασκ: Μομφές από τον Νετανιάχου για αντισημιτισμό στο X
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κάλεσε τον Έλον Μασκ να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του αντισημιτισμού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Σε μια προσωπική συνάντηση που είχαν στην Καλιφόρνια την Δευτέρα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Μασκ θα βρει τρόπους να πατάξει τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους στο X, την πλατφόρμα που ήταν γνωστή ως Twitter.
Η συνάντηση της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε από τον Ισραηλινό ηγέτη ως μια συζήτηση για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη που θα περιλάμβανε τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες θα πρέπει «να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που μετριάζουν τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης για το καλό του πολιτισμού». Αλλά η συζήτηση γρήγορα στράφηκε στην ελευθερία του λόγου και τον αντισημιτισμό.
Από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022, η πλατφόρμα έχει επανειλημμένα καταγγελθεί για τη διάδοση αντισημιτικού περιεχομένου μεταξύ των χρηστών.
Ο «πόλεμος» μεταξύ ADL και Μασκ
Η Anti-Defamation League (ADL), η εξέχουσα εβραϊκή οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων, έχει κατηγορήσει τον Μασκ ότι επιτρέπει τη διανομή τέτοιων αναρτήσεων και ο διευθυντής της ADL, Jonathan Greenblatt, έχει κατηγορήσει τον δισεκατομμυριούχο ότι «ενισχύει» τα μηνύματα των νεοναζί και των υποστηρικτών της λευκής υπεροχή.
Ο Μασκ έχει δηλώσει στο X ότι είναι «υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά κατά του αντισημιτισμού κάθε είδους». Αλλά έχει απειλήσει να μηνύσει την ADL για δυσφήμιση, κατηγορώντας την ομάδα ότι προσπαθεί να «σκοτώσει» την πλατφόρμα «κατηγορώντας αυτήν και εμένα ψευδώς ότι είμαστε αντισημίτες». Σε άλλες αναρτήσεις, έχει πει ότι το ADL ήταν υπεύθυνο για την πτώση των εσόδων της X κατά 60%.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Μασκ έχει επανειλημμένα αναρτήσει ή επικροτήσει αναρτήσεις που στοχεύουν τον Τζορτζ Σόρος, τον Ουγγρο-αμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, και την οργάνωσή του. Ο Σόρος αποτελεί τακτικό στόχο για θεωρίες συνωμοσίας.
Υπό τον Νετανιάχου, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επικρίνει τον Σόρος και την οργάνωσή του και έχει υπερασπιστεί την κριτική του Μασκ στον δισεκατομμυριούχο.
«Η κριτική στον Σόρος - ο οποίος χρηματοδοτεί τις πιο εχθρικές οργανώσεις προς τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ κάθε άλλο παρά αντισημιτισμός είναι, το αντίθετο μάλιστα!» δήλωσε τον Μάιο ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ, Amichai Chikli, σύμφωνα με την Washington Post.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.