- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ρωσία μετέβη ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
«Ρωσία και Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ», ανέφερε το Κρεμλίνο
Κιμ Γιονγκ Ουν: Στην Ρωσία για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - «Ρωσία και Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ», ανέφερε το Κρεμλίνο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Το Χάσαν είναι ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.
Σε βίντεο, που μεταδόθηκε από το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, εικονίζονται πράσινα βαγόνια αμαξοστοιχίας και μια σιδηροδρομική μηχανή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να περνούν μια γέφυρα πάνω από ποτάμι.
«Ρωσία και Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ»
Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της πώλησης όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.
«Όπως γνωρίζετε, στις σχέσεις με τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα συμφέροντα των χωρών μας, όχι οι προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ. «Στα συμφέροντα των δυο χωρών μας θα επικεντρωθούμε λοιπόν».
Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο διαβεβαίωσε πως η Μόσχα είναι διατεθειμένη να ενημερώσει τη Νότια Κορέα σχετικά με την επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση που της ζητηθεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Έχουμε πρεσβεία της Νότιας Κορέας στη Μόσχα· αν το επιθυμούν, μπορούμε να τους δώσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες», είπε ο κ. Ρουντένκο.
Πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει και θα συνεχίσει να έχει επαφές με τη Σεούλ, εμπορικό εταίρο της, και ότι τα δύο κράτη «έχουν κοινά συμφέροντα», πιο συγκεκριμένα «τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο βορειοανατολική Ασία και στην κορεατική χερσόνησο».
Επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε προχθές Κυριακή με τρένο από την Πιονγκγιάνγκ για να επισκεφτεί τη Ρωσία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο νοτιοκορεατικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε πως ο Κιμ εισήλθε με το τρένο του στη ρωσική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν «αναχώρησε με το τρένο του το απόγευμα της Κυριακής για να μεταβεί στη Ρωσική Ομοσπονδία», επικεφαλής αντιπροσωπείας κυβερνητικών αξιωματούχων, αξιωματικών του στρατού και στελεχών του Κόμματος Εργατών.
Κυβερνήσεις και αναλυτές στη Δύση προεξοφλούν ότι το ταξίδι του στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου διεξάγεται ετήσιο οικονομικό φόρουμ, θα επικεντρωθεί στη σύναψη διμερών συμφωνιών στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών. Ο κ. Πούτιν φέρεται να επιδιώκει να εξασφαλίσει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού, και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Κιμ από την πλευρά του φέρεται να επιδιώκει την εξασφάλιση ρωσικής τεχνολογίας όσον αφορά τους δορυφόρους και τα υποβρύχια.
Το KCNA ανέφερε χθες ότι «ο σεβαστός σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με τον σύντροφο Πούτιν» κατά την επίσκεψη.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Κιμ στη Ρωσία αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.