- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει συνάντηση Πούτιν - Κιμ: «Πιθανές στρατιωτικές ασκήσεις»
Έντονη φημολογία περί μυστικών διαπραγματεύσεων για την παράδοση όπλων
Ρωσία - Βόρεια Κορέα: Η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει συνάντηση κορυφής Πούτιν-Κιμ, ωστόσο αναφέρεται σε στρατιωτικές ασκήσεις.
Η Μόσχα αρνήθηκε σήμερα να επιβεβαιώσει την πληροφορία της Ουάσινγκτον για τη διεξαγωγή προσεχώς συνάντησης κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά αναφέρθηκε στην πιθανότητα διοργάνωσης κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
"Όχι, δεν μπορούμε (να επιβεβαιώσουμε), δεν έχουμε τίποτε να δηλώσουμε επί του θέματος αυτού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου.
Χθες, Δευτέρα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι οι μυστικές διαπραγματεύσεις για την παράδοση όπλων από την Πιονγκγιάνγκ για την πολεμική μηχανή της Μόσχας προχωρούν "ενεργά".
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα The New York Times, το Κρεμλίνο επιδιώκει να εξασφαλίσει από τη Βόρεια Κορέα οβίδες πυροβολικού και αντιαρματικές ρουκέτες, ενώ ο Κιμ επιδιώκει τεχνολογίες αιχμής για δορυφόρους και πυρηνοκίνητα υποβρύχια, όπως και επισιτιστική βοήθεια.
Για την Ουάσινγκτον, συμφωνίες αυτού του είδους στον τομέα των εξοπλισμών "θα παραβίαζαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας" του ΟΗΕ το οποίο έχει επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.
Ρωσία - Βόρεια Κορέα: Συζητούν την πιθανότητα να διοργανώσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times ότι ο Κιμ θα μεταβεί πιθανόν με θωρακισμένο τρένο αυτό τον μήνα στο Βλαδιβοστόκ, στην ακτή της Ρωσίας στον Ειρηνικό, που βρίσκεται κοντά στη Βόρεια Κορέα, για να συναντήσει εκεί τον Πούτιν.
Το Βλαδιβοστόκ φιλοξενεί από τις 10 ως τις 13 Σεπτεμβρίου το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, στο οποίο μετείχαν πέρυσι εκπρόσωποι 68 χωρών.
Εξάλλου ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι οι δύο χώρες θα συζητήσουν την πιθανότητα να διοργανώσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.
"Συζητάμε με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας. Γιατί όχι; Είναι γείτονές μας", σημείωσε ο υπουργός, σύμφωνα με δήλωσή του την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.