- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενάντια στις παραδοσιακές ρωσικές αξίες «Barbie» και «Oppenheimer», λέει η Μόσχα
«Δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που έχει θέσει το κράτος»
Ρωσία: Οι ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer» δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές ηθικές και πνευματικές αξίες της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, οι αμερικανικές ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer» δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές και πνευματικές αξίες, ενώ ο περιορισμός της προβολής ξένων ταινιών κατά την άποψή του ενισχύει την εγχώρια παραγωγή ταινιών και σειρών.
Την 1η Αυγούστου ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βλαντισλάβ Νταβανκόφ, ο οποίος ανήκει στην παράταξη «Νέοι άνθρωποι», πρότεινε να προβάλλονται ταινίες από τις «μη φιλικές χώρες» χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων των δικαιωμάτων των ταινιών, ώστε να μπορούν οι Ρώσοι θεατές να δουν στους κινηματογράφους τις αμερικανικές ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer».
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Αντρέι Μάλισεφ, απαντώντας στον Νταβανκόφ, δήλωσε:
«Θεωρούμε ότι οι προταθείσες από εσάς ταινίες για προβολή ώστε να τις δουν οι πολίτες της χώρας, δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που έχει θέσει το κράτος για τη διατήρηση και ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών ηθικο-πνευματικών αξιών», όπως επισημαίνει η Novaya Gazeta Europe.
Αντίγραφο του εγγράφου έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο TASS.
Ρωσία: «Ποιοτικές εγχώριες πρεμιέρες» αντί για «Barbie» και «Oppenheimer»
Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα ταμεία των ρωσικών κινηματογράφων έχουν «κορεστεί από ποιοτικές εγχώριες πρεμιέρες» υπενθυμίζοντας την κυκλοφορία το 2023 της ταινίας με οικογενειακό περιεχόμενο «Τσεμπουράσκα», την ταινία «Πρόκληση» που γυρίστηκε στο Διάστημα, όπως επίσης και την ταινία «Μάρτυρας» που επικροτεί τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η ταινία «Μάρτυρας» που είχε προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ρούβλια, και η οποία χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας και υπουργείο Πολιτισμού, μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε εισπράξεις λιγότερες των 7 εκατομμυρίων ρουβλίων.
Ο Μάλισεφ ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κινηματογράφου επισημαίνουν τη θετική πλευρά της μείωσης του αριθμού των χολιγουντιανών ταινιών, επειδή αυτό ενισχύει την αύξηση της παραγωγής ρωσικών ταινιών και σειρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.