- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρός μετά από πυροβολισμό 18χρονος στη Γαλλία λίγες μέρες μετά τη δολοφονία 10χρονου
Σε συνοικία που μαστίζεται από διακίνηση ναρκωτικών
Γαλλία: Νεκρός 18χρονος μετά από πυροβολισμό στο Νιμ - Μάστιγα η διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία
Ένας 18χρονος δέχτηκε πυροβολισμό σήμερα (24.8) στην πόλη Νιμ της νότιας Γαλλίας, στην ίδια συνοικία που μαστίζεται από διακίνηση ναρκωτικών όπου ένα δεκάχρονο παιδί σκοτώθηκε από σφαίρες στις αρχές της εβδομάδας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν θα προεδρεύσει σύσκεψης με θέμα αυτή τη νέα ανθρωποκτονία αργότερα σήμερα στο Παρίσι και θα μεταβεί εκεί αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με το AFP που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που κλήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, βρήκαν τον νεαρό τραυματισμένο στην κοιλιά και χωρίς ζωτικές ενδείξεις σε δρόμο του Πισεβάν, μιας συνοικίας στα δυτικά προάστια της Νιμ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με την εισαγγελία αυτής της πόλης. Κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρημάτων βρέθηκαν στο έδαφος, είπε άλλη αστυνομική πηγή.
Το θύμα, το οποίο είναι «γνωστό στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη», προέρχεται από μια πόλη έξω από τη Νιμ, όπως είπε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για «ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».
Στο Πισεβάν, όπου το ποσοστό της φτώχειας ξεπερνάει το 70% και όπου ευδοκιμεί η διακίνηση ναρκωτικών, ένα 10χρονο παιδί σκοτώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ όταν το αυτοκίνητο του θείου του –ο οποίος τραυματίστηκε– στοχοθετήθηκε κατά λάθος από ενόπλους. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει αναπτύξει αστυνομική μονάδα που ειδικεύεται στην τήρηση της τάξης στις αστικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους κατοίκους.
«Στη γειτονιά, λίγοι άνθρωποι έχουν πληροφορηθεί γι' αυτή τη νέα δολοφονία σήμερα το πρωί. Αλλά μόλις ο πληθυσμός το μάθει, παρόλο που η [αστυνομία] έχει αναπτυχθεί, ο κόσμος θα ανησυχήσει πολύ. Γιατί αυτό σημαίνει ότι οι διακινητές πυροβολούν στο ψαχνό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραούφ Αζούζ, διευθυντής του κέντρου κοινωνικής πολιτικής Les Mille Couleurs.
Nîmes: un homme de 18 ans tué par balles cette nuit dans le quartier Pissevin, trois jours après la mort d'un enfant de 10 ans pic.twitter.com/PX8UL2qASP
— BFMTV (@BFMTV) August 24, 2023
Το παιδί που σκοτώθηκε και ο θείος του που τραυματίστηκε είναι «αναμφισβήτητα» παράπλευρα θύματα, όπως δήλωσε την Τρίτη η εισαγγελέας της Νιμ, Σεσίλ Ζενσάκ, καταγγέλλοντας «την απόλυτη τραγωδία». «Η οικογένεια του θύματος δεν συνδέεται απολύτως με κανέναν τρόπο, ούτε πριν ούτε επί του παρόντος, με γεγονότα εγκληματικής φύσης. Είχε μόνο την ατυχία να βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».
Αρκετές πόλεις στη νοτιοανατολική Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της Μασσαλίας, της Αβινιόν, της Νιμ, σε ένα τόξο μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας, έχουν πληγεί εδώ και αρκετά χρόνια από δολοφονίες που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ένα είδος βίας που τώρα έχει παράπλευρα θύματα.
Un homme de 18 ans a été tué par balles dans un quartier de Nîmes gangrené par le trafic de drogues. Un enfant de 10 ans y est mort lundi, visé par erreur par des tirs. https://t.co/0iUyd7BxY9
— Libération (@libe) August 24, 2023
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.