Κοσμος

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Ε. Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση

Η Κάρολ είχε κερδίσει αποζημίωση ύψους 5 εκατ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
© EPA / MICHAEL REYNOLDS

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Ε. Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση

Αμερικανός δικαστής απέρριψε σήμερα την ανταγωγή του Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία κέρδισε τον Μάιο αποζημίωση ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη δική της αγωγή με την οποία υποστήριζε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά και την δυσφήμισε.

Ντόναλντ Τραμπ: Τι είχε καταθέσει στην αγωγή του

Ο Τραμπ κατέθεσε την αγωγή του βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Κάρολ απάντησε «Ω, ναι, το έκανε», όταν ρωτήθηκε από το CNN γιατί οι ένορκοι στη δίκη της αποφάνθηκαν ότι δεν την είχε βιάσει αλλά ήταν υπεύθυνος για σεξουαλική επίθεση. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος θεώρησε συκοφαντικό για τον ίδιο ότι η Κάρολ αφηγήθηκε πως είπε στον δικηγόρο του ότι ο πελάτης του «το έκανε, και το ξέρετε», λίγο μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν, του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάταν, έκρινε ότι η αγωγή του Τραμπ πρέπει να απορριφθεί επειδή οι δηλώσεις της Κάρολ ήταν «ουσιαστικά αληθείς» και ο πρώην πρόεδρος δεν κατάφερε να αποδείξει ότι εκείνη τις έκανε με κακή πρόθεση.

Η ανταγωγή του Τραμπ κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας δεύτερης αγωγής της Κάρολ, με την οποία ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.