Κοσμος

Μασκ και Ζάκερμπεργκ «τσακώνονται» για το πού και πότε θα παίξουν ξύλο σε κλουβί

Οι δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας δεν μπορούν να τα βρουν ούτε για την ημερομηνία και την τοποθεσία του αγώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mark Zuckerberg - Elon Musk
© Φωτογραφίες: ΕΡΑ / Κολάζ: Fotojet

Όλα ανοιχτά για τη μονομαχία Μασκ και Ζάκερμπεργκ σε κλουβί - Πιθανή η ζωντανή μετάδοση μέσω Χ

Όλο και πιο αληθινό φαίνεται να γίνεται το σενάριο ότι Έλον Μασκ (Elon Musk) και Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) θα παίξουν ξύλο σε κλουβί προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

Πριν λίγες ώρες, ο πρώτος αποκάλυψε ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο πάμπλουτων επιχειρηματιών θα μεταδοθεί ζωντανά από το Twitter (γνωστό πλέον και ως Χ).

«Ο αγώνας Ζακ εναντίον Μασκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο X. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς υπέρ των βετεράνων», ανέφερε το αφεντικό του Χ σε ανάρτησή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις 26 Αυγούστου ο αγώνας;

Την Κυριακή, ο ιδιοκτήτης του Facebook είχε δηλώσει στην πλατφόρμα Threads (ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta που είναι σαν το Twitter): «Είμαι έτοιμος σήμερα. Πρότεινα την 26η Αυγούστου, όταν με προκάλεσε για πρώτη φορά, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει. Δεν περιμένω πολλά».

Επίσης, ο 39χρονος Ζάκερμπεργκ πρότεινε να χρησιμοποιήσουν μια πιο «αξιόπιστη πλατφόρμα» που μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Από την άλλη, ο Elon Musk δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος για τις 26 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, είπε: «Η ακριβής ημερομηνία είναι ακόμα στον αέρα. Θα κάνω μαγνητική τομογραφία του αυχένα και του άνω μέρους της πλάτης αύριο. Μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση πριν γίνει ο αγώνας. Θα μάθω αυτήν την εβδομάδα».

Παράλληλα, ο 51χρονος επιχερηματίας δήλωσε ότι προετοιμάζεται για τον αγώνα και σηκώνει βάρη όλη την ημέρα, προσθέτοντας ότι δεν έχει χρόνο να γυμναστεί, οπότε φέρνει τα βάρη στη δουλειά.

Όταν ένας χρήστης στο X ρώτησε τον Μασκ για το νόημα του αγώνα, εκείνος απάντησε λέγοντας: «Είναι μια πολιτισμένη μορφή πολέμου. Οι άνδρες αγαπούν τον πόλεμο».

Το χρονικό της διαμάχης

Το μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο μεγιστάνων της τεχνολογίας ξεκίνησε όταν ο Μασκ είπε σε μια ανάρτηση στις 20 Ιουνίου ότι ήταν «έτοιμος για έναν αγώνα κλουβί» με τον Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έχει γνώσεις ζίου ζίτσου.

Τότε, το αφεντικό του Facebook είχε απαντήσει στον Μασκ να «στείλει τοποθεσία» για την προτεινόμενη αναμέτρηση, με τον δεύτερο να προτείνει μια αρένα αθλητικών εκδηλώσεων στο Λας Βέγκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ