Κοσμος

Απαγγέλλονται κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο στον Ντόναλντ Τραμπ

Αθώος δηλώνει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απαγγέλλονται κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο στον Ντόναλντ Τραμπ
© ERIC LEE/ EPA

Ντόναλντ Τραμπ: Στο δικαστήριο για την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του σχετικά με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουρίου 2021

Ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον παρουσιάζεται αυτήν την ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ για την επίσημη απαγγελία κατηγοριών για τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, έφυγε από τη λέσχη γκολφ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο περίπου τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ θα συλληφθεί και θα υποβληθεί σε εξέταση. Ο ίδιος αναμένεται να δηλώσει αθώος και να αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή της δίκης.

Εις βάρος του τέως πρόεδρου των ΗΠΑ απαγγέλλονται οι εξής κατηγορίες:

  • Συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών
  • Συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας
  • Παρακώλυση και προσπάθεια παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας
  • Συνωμοσία προς στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ψηφοφόρων και της βούλησης του εκλογικού σώματος στις κάλπες του 2020

Δηλώνοντας παγίως θύμα πολιτικού διωγμού, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε λίγο πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο το κατηγορητήριο ως απόδειξη της «διαφθοράς» και της «αποτυχίας» των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν, ενώ μέσω αναρτήσεών του στο Truth Social (πάντα στα κεφαλαία) ευχαρίστησε την κομματική του βάση λέγοντας ότι «ποτέ δεν είχε τόσο μεγάλη υποστήριξη όσο τώρα».

LIVE: Donald Trump to arrive in federal court on charges that he tried to overturn 2020 election

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ