Κοσμος

Η Ουκρανία υπόσχεται να μη χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς σε ρωσικά εδάφη

Μόνο για την απελευθέρωση κατεχόμενων περιοχών η χρήση τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Υπόσχεται να χρησιμοποιήσει τις βόμβες διασποράς μόνο για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της και όχι στο έδαφος της Ρωσίας.
Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε έδαφος της Ρωσίας βόμβες διασποράς, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Άμυνας © EPA/Filip Singer

Ουκρανία: Υπόσχεται να χρησιμοποιήσει τις βόμβες διασποράς μόνο για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της και όχι στο έδαφος της Ρωσίας.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ καλωσόρισε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλει στο Κίεβο βόμβες διασποράς, λέγοντας ότι θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών αλλά υποσχέθηκε ότι τα πυρομαχικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε έδαφος της Ρωσίας.

Ο Ρέζνικοφ δήλωσε ότι τα πυρομαχικά θα βοηθήσουν στο να προστατευθούν οι ζωές των Ουκρανών στρατιωτών, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα τηρεί μια αυστηρή καταγραφή ως προς την χρήση τους και θα ανταλλάσσει πληροφορίες με τους εταίρους της.

«Η θέση μας είναι απλή-χρειαζόμαστε να απελευθερώσουμε τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη μας και να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων μας», έγραψε ο Ρέζνικοφ σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα πυρομαχικά μόνο για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Τα πυρομαχικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν στην επίσημα αναγνωρισμένη επικράτεια της Ρωσίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ