Κοσμος

Επικοινωνία Μπάιντεν με Μακρόν, Σουλτς και Σούνακ για τις δραματικές εξελίξεις στη Ρωσία

Πυρετός επαφών του Αμερικανού προέδρου - Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση στη Ρωσία: Ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις.
Με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας διαβουλεύεται ο Τζο Μπάιντεν για τις εξελίξεις στη Ρωσία © EPA/Jim Lo Scalzo

Κρίση στη Ρωσία: Ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε σήμερα με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Ρωσία, όπου μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τη Μόσχα αφότου κατέλαβαν νωρίτερα μια πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε από τους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ενώ θα εξακολουθήσει να έχει τακτική ενημέρωση στη διάρκεια της ημέρας, υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, επικοινώνησε με ομολόγους του από τα κράτη-μέλη της G7, ανέφερε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ είχε επίσης επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, όπως έγινε γνωστό από πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανταρσία της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner φέρνει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που ανήλθε στην εξουσία, πριν από 23 χρόνια.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε «προδοσία» τις ενέργειες της Wagner, διαμηνύοντας πως όποιοι πήραν τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού θα τιμωρηθούν.

Φάλαγγα με μαχητές της Wagner φέρεται να πλησιάζει προς τα περίχωρα της Μόσχας

Μια φάλαγγα με μαχητές της Wagner που πλησιάζει προς τα περίχωρα της Μόσχας έχει περίπου 5.000 άνδρες και επικεφαλής της είναι ο ανώτερος διοικητής της μισθοφορικής οργάνωσης, ο Ντμίτρι Ούτκιν, δήλωσε σήμερα μια πηγή που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση στο κατεχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ντονέτσκ.

Η πηγή, η οποία έχει αποδειχθεί αξιόπιστη στο παρελθόν, είπε ότι ο αρχηγός της Wagner, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, έχει λιγότερους από 25.000 άνδρες συνολικά στη διάθεσή του και ότι περίπου 5.000 από αυτούς βρίσκονται στο Ροστόφ, τη νότια ρωσική πόλη, που ο Πριγκόζιν λέει ότι έχει πάρει τον έλεγχό της.

Η πηγή είπε ότι το σχέδιο της Wagner για τη Μόσχα είναι να πάρει θέσεις σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ