Κοσμος

Τα Pokémon μεταμορφώνονται σε ιαπωνικά έργα τέχνης σε μια νέα έκθεση

Οι χαρακτήρες του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού ως κεραμικά βάζα και χρυσές φιγούρες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Pokémon Crafts»: Οι χαρακτήρες του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού μεταμορφώνονται σε παραδοσιακά ιαπωνικά τεχνουργήματα σε μια νέα έκθεση.
Ιάπωνες καλλιτέχνες μεταμορφώνουν 70 χαρακτήρες Pokémon σε έργα τέχνης στο National Crafts Museum © Instagram / Design Boom

«Pokémon Crafts»: Οι χαρακτήρες του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού μεταμορφώνονται σε παραδοσιακά ιαπωνικά τεχνουργήματα σε μια νέα έκθεση

Στο National Crafts Museum στην Ισικάουα, 20 Ιάπωνες καλλιτέχνες μεταμορφώνουν 70 χαρακτήρες Pokémon σε έργα τέχνης τα οποία αναδεικνύουν την παραδοσιακή τεχνουργία της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, γνωστή ως «kogei»: κεραμικά βάζα, χρυσές φιγούρες και άλλα.

Τη συνάντηση του Pokémon με την τεχνουργία, η ομάδα του μουσείου αποκαλεί «επιστημονική» αντίδραση μεταξύ του αναγνωρίσιμου βιντεοπαιχνιδιού και της δημιουργικής διαδικασίας των καλλιτεχνών.

Υποστηρίζουν ότι οι θεατές μπορούν να αναλογιστούν τη χρήση πρώτων υλών στην τεχνουργία και την ενέργεια που ρέει στη διαδικασία κατασκευής οι οποίες απηχούν και οι δύο τα στοιχεία και τις μεταμορφώσεις των χαρακτήρων Pokémon από χώμα, χορτάρι και μέταλλο σε νερό, φωτιά και ηλεκτρική ενέργεια.

«Μοιάζει να υπάρχουν πολλά που επικαλύπτονται στη σκέψη των δημιουργών και όσων λατρεύουν τα τεχνουργήματα, όπως η εκλέπτυνση των δεξιοτήτων τους, η φροντίδα, και η συλλογή και ανταλλαγή των τεχνουργημάτων», όπως επισημαίνεται από ανθρώπους του National Crafts Museum.

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες πολλούς τρόπους απόλαυσης του ταξιδιού στην τεχνουργία. Ηχητικοί οδηγοί σε πολλές γλώσσες και self-guides για παιδιά βοηθούν όλες τις ηλικίες να κατανοήσουν πλήρως και να απολαύσουν τις ιστορίες πίσω από τα τεχνουργήματα και τους χαρακτήρες Pokémon.

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ