- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίσημα νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 52,13% - «Η πορεία μας συνεχίζεται» λέει ο Κιλιτσντάρογλου
Τα συγχαρητήρια του Πούτιν
Εκλογές στην Τουρκία: Νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 52,13% στον δεύτερο γύρο
Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία αναδείχθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με καταμετρημένο το 99,7% των ψήφων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε 52.13% και ο Κιλιτσντάρογλου 47,87 % με την συμμετοχή να φθάνει το 85%.
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη με 51,75% , στην Αγκυρα με 50,5%, στην Σμύρνη με 67,13%, στην Αδριανούπολη, στο Καρς με 56,59% στο Ντιγιαρμπακίρ , στην Μερσίνη με 60,27%, στο Τσανάκαλε με 58%, στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία.
Ο Ερντογάν μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, αφού ευχαρίστησε τους οπαδούς του, μίλησε για νίκη της Τουρκίας και ανέφερε πως το μήνυμα του σημερινού αποτελέσματος των εκλογών είναι η χώρα να μην παρεκκλίνει από τους στόχους της και το έθνος να φροντίσει για την ενότητά του . «Κανείς δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλό του στην Τουρκία και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας» είπε ο Ερντογάν και αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα.
Kısıklı'dayız. 🇹🇷 https://t.co/KQSKDAroPD
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 28, 2023
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή καλούσε τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν διότι το μέλλον είναι σε κοντινή απόσταση, δήλωσε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα πως «η πορεία μας συνεχίζεται είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δημοκρατία, αυτοί που μας ψήφισαν να παραμείνουν στο ανάστημά τους μέχρι να έρθει πραγματική δημοκρατία στην χώρα μας» .
Ευχαρίστησε τους περισσότερους από 25 εκατομμύρια ψηφοφόρους που τον στήριξαν σε αυτές τις εκλογές και ανέφερε πως «η βούληση του λαού να αλλάξει η αυταρχική κυβέρνηση αναδείχθηκε ξεκάθαρα, αλλά ζήσαμε την πιο άδικη εκλογική εκστρατεία και δεχθήκαμε πολλές πιέσεις . Ο κύριος λόγος για την θλίψη μου είναι ότι από αύριο περιμένουν την χώρα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα είμαστε οι πρώτοι που θα σταθούμε μπροστά σε αυτά το προβλήματα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.
Τα συγχαρητήρια στον Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη του από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Σ. Σαρίφ, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, τον εμίρη τοιυ Κατάρ , τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ κ.α.
«Η νίκη στις εκλογές ήταν φυσικό αποτέλεσμα του ανιδιοτελούς έργου σας ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σαφής απόδειξη της υποστήριξης του τουρκικού λαού στις προσπάθειές σας να ενισχύετε την κρατική κυριαρχία και να ασκείτε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Πούτιν στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ερντογάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Εκτιμάμε ιδιαιτέρως την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των φιλικών ρωσοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο Πούτιν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Πλέον αρχίζει να επικρατεί και πάλι ατμόσφαιρα ανησυχίας στις αγορές ως προς τον εφοδιασμό με υδρογονάνθρακες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.