- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Επίσημα νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 52,13% - «Η πορεία μας συνεχίζεται» λέει ο Κιλιτσντάρογλου
Τα συγχαρητήρια του Πούτιν
Εκλογές στην Τουρκία: Νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 52,13% στον δεύτερο γύρο
Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία αναδείχθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με καταμετρημένο το 99,7% των ψήφων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε 52.13% και ο Κιλιτσντάρογλου 47,87 % με την συμμετοχή να φθάνει το 85%.
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη με 51,75% , στην Αγκυρα με 50,5%, στην Σμύρνη με 67,13%, στην Αδριανούπολη, στο Καρς με 56,59% στο Ντιγιαρμπακίρ , στην Μερσίνη με 60,27%, στο Τσανάκαλε με 58%, στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία.
Ο Ερντογάν μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, αφού ευχαρίστησε τους οπαδούς του, μίλησε για νίκη της Τουρκίας και ανέφερε πως το μήνυμα του σημερινού αποτελέσματος των εκλογών είναι η χώρα να μην παρεκκλίνει από τους στόχους της και το έθνος να φροντίσει για την ενότητά του . «Κανείς δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλό του στην Τουρκία και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας» είπε ο Ερντογάν και αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα.
Kısıklı'dayız. 🇹🇷 https://t.co/KQSKDAroPD
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 28, 2023
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή καλούσε τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν διότι το μέλλον είναι σε κοντινή απόσταση, δήλωσε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα πως «η πορεία μας συνεχίζεται είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δημοκρατία, αυτοί που μας ψήφισαν να παραμείνουν στο ανάστημά τους μέχρι να έρθει πραγματική δημοκρατία στην χώρα μας» .
Ευχαρίστησε τους περισσότερους από 25 εκατομμύρια ψηφοφόρους που τον στήριξαν σε αυτές τις εκλογές και ανέφερε πως «η βούληση του λαού να αλλάξει η αυταρχική κυβέρνηση αναδείχθηκε ξεκάθαρα, αλλά ζήσαμε την πιο άδικη εκλογική εκστρατεία και δεχθήκαμε πολλές πιέσεις . Ο κύριος λόγος για την θλίψη μου είναι ότι από αύριο περιμένουν την χώρα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα είμαστε οι πρώτοι που θα σταθούμε μπροστά σε αυτά το προβλήματα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.
Τα συγχαρητήρια στον Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη του από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Σ. Σαρίφ, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, τον εμίρη τοιυ Κατάρ , τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ κ.α.
«Η νίκη στις εκλογές ήταν φυσικό αποτέλεσμα του ανιδιοτελούς έργου σας ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σαφής απόδειξη της υποστήριξης του τουρκικού λαού στις προσπάθειές σας να ενισχύετε την κρατική κυριαρχία και να ασκείτε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Πούτιν στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ερντογάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Εκτιμάμε ιδιαιτέρως την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των φιλικών ρωσοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο Πούτιν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της έως και για δύο χρόνια ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει ωμές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.