- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
G7: ΗΠΑ και Ιαπωνία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Συνάντηση των δύο ηγετών στη σύνοδο κορυφής στη Χιροσίμα
G7: Ιαπωνία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Τη στήριξή τους στην Ουκρανία εκδήλωσαν οι δύο ηγέτες από τη σύνοδο της Χιροσίμα
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και η στήριξη στην Ουκρανία, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στη Χιροσίμα, νωρίτερα σήμερα.
Ο Κισίντα και ο Μπάιντεν είχαν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών. Στη σύνοδο αυτήν (19-21 Μαΐου) θα συζητηθούν μια σειρά από θέματα, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την επισιτιστική ασφάλεια και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
«Συμφωνούμε να συνεργαστούμε στενά με χώρες που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της G7 και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία καθώς και την ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία», είπε ο Κισίντα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται ότι θα συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης στη συνεδρίαση της Κυριακής της G7 στην οποία, εκτός των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, μετέχουν επίσης η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν και ο Κισίντα συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας τους αλλά και αντιμετώπισης της Κίνας.
«Θα συνεχίσουμε επίσης να συνεργαζόμαστε στενά σε διάφορα θέματα που αφορούν την Κίνα και συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σχετικών με την Κίνα», είπε ο Κισίντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.