Κοσμος

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 5 δεκαετίες; Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του Zodiac Killer

Ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει ταυτοποιήσει τον δολοφόνο, λέει ότι έλαβε νέες πληροφορίες από το FBI

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκίτσο του Zodiac Killer
© Getty Images

Zodiac Killer: Μια ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι στη βάση του FBI υπάρχει καταχωρημένος ύποπτος για τις δολοφονίες τη διεατία 1968-1969

Nέα στοιχεία έρχονται για την ταυτότητα του «Zodiac Killer» από μια εθελοντική ομάδα ανεξιχνίαστων υποθέσεων, τους Case Breakers.

Πριν δύο χρόνια, οι Case Breakers είχαν δημοσιοποιήσει τη θεωρία τους ότι πίσω από τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο κρύβεται ένας βετεράνος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Γκάρι Φράνσις Ποστ.

Τώρα, οι Case Breakers ισχυρίζονται ότι ένας ανώνυμος αξιωματούχος του FBI τούς επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο άνδρας αυτός είναι ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους της μυστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Τόμας Κόλμπερτ, ερευνητή δημσοιογράφο και επικεφαλής των Case Breakers, ένας πληροφοριοδότης της ομάδας του ενημερώθηκε από έναν πράκτορα του FBI ότι ο Γκάρι Φράνσις Ποστ θεωρείται ύποπτος σε βάση δεδομένων για τους φόνους. Μάλιστα, το εργαστήριο του FBI έχει στην κατοχή του ένα «μερικό» δείγμα DNA.

«Ο εγκληματίας έχει καταχωρηθεί κρυφά ως "ύποπτος" ότι είναι Zodiac στους υπολογιστές του FBI από το 2016. Tο "μερικό DNA" του είναι ασφαλώς ασφαλισμένο στο εργαστήριο του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών στο Κουάντικο της Βιρτζίνια», αναφέρουν οι Case Breakers σε δελτίο Τύπου.

Μάλιστα, οι Case Breakers αφήνουν αιχμές κατά της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι αγνόησαν τα στοιχεία, χειρίστηκαν λανθασμένα το DNA και υπέκυψαν σε «απάθεια», «εγωισμούς» και στον «φόβο της ταπείνωσης».

«Η έρευνα του FBI για τον δολοφόνο Zodiac παραμένει ανοιχτή και ανεξιχνίαστη», δήλωσε το γραφείο του FBI στο Σαν Φρανσίσκο στο Fox News Digital σε ανακοίνωσή του. «Λόγω της συνεχιζόμενης φύσης της έρευνας και από σεβασμό προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, δεν θα δώσουμε περαιτέρω σχόλια προς το παρόν».

Ποιος είναι ο Zodiac Killer;

Ο Zodiac Killer θεωρείται υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες που συνέβησαν το 1968 και το 1969 στην περιοχή τού Σαν Φρανσίσκο. Οι δολοφονίες έχουν γεννήσει βιβλία, ταινίες και ντοκιμαντέρ στα χρόνια που ακολούθησαν.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατά συρροή δολοφόνους, ο Zodiac Killer χλεύαζε τις αρχές με πολύπλοκα κρυπτογραφήματα σε επιστολές που έστελνε σε εφημερίδες και στις αστυνομικές αρχές.

Το FBI κατά καιρούς έχει απορρίψει τις διάφορες θεωρίες για την ταυτότητα του Zodiac Killer. Στην τελευταία επίσημή τοποθέτησή του, τον Οκτώβριο του 2021, είχε αναφέρει ότι η υπόθεση θεωρείται ακόμη ανοιχτή.

Από την άλλη, από τον Νοέμβριο του 2021 οι Case Breakers έχουν διατυπώσει ανοιχτά τη θεωρία τους ότι ο Zodiac Killer είναι ο Γκάρι Φράνσις Ποστ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το 2018. Οι Case Breakers πιστεύουν ότι έχουν συνδέσει τον Ποστ με κάθε μία από τις δολοφονίες του Zodiac Killer.

Με πληροφορίες από Fox News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ