- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ζελένσκι προς ΕΕ: Θέλουμε την άρση των εμπορικών περιορισμών
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου για την Ημέρα της Ευρώπης
Ουκρανία: Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο για την Ημέρα της Ευρώπης - Συνάντηση με τον Ζελένσκι - Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου
Βίντεο με τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Από εδώ και στο εξής, η 9η Μαΐου θα είναι η Ημέρα της Ευρώπης - στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ουκρανία. Σήμερα, βρισκόμαστε στο Κίεβο αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα [...]» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Και πρόσθεσε: «Καθημερινά, ο γενναίος λαός της Ουκρανίας υπερασπίζεται εκείνες τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι εμπορικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από τους γείτονες της Ουκρανίας στην ανατολική Ευρώπη είναι «απολύτως απαράδεκτοι» και ότι το Κίεβο αναμένει «ισχυρές» ευρωπαϊκές αποφάσεις για την άρση τους.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι «τέτοιου είδους εμπορικοί περιορισμοί είναι σκληροί, έχουν χαρακτήρα προστατευτισμού και χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία».
Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ανέφερε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, πριν από τη ρωσική εορτή της 9ης Μαΐου που σηματοδοτεί τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Να σημειωθεί ότι εχθές, Δευτέρα (08.05), ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για να γιορτάζεται στη χώρα του ως Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου, όπως γίνεται στις Βρυξέλλες. Κατήργησε έτσι κάθε εκδήλωση για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου, όπως γίνεται στη σοβιετική παράδοση που ισχύει στη Ρωσία, η οποία οργανώνει αυτή την ημέρα μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.
«Χαιρετίζω ζωηρά την απόφαση του προέδρου Ζελένσκι να κάνει την 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης. Η Ουκρανία αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειάς μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στους δημοσιογράφους πριν φτάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα
«Η παρουσία μου στο Κίεβο σήμερα, 9 Μαΐου, είναι συμβολική, αλλά είναι επίσης ένδειξη μιας κρίσιμης και πολύ πρακτικής πραγματικότητας: η ΕΕ εργάζεται χέρι με χέρι με την Ουκρανία πάνω σε πολυάριθμα ζητήματα», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.