- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι προς ΕΕ: Θέλουμε την άρση των εμπορικών περιορισμών
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου για την Ημέρα της Ευρώπης
Ουκρανία: Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο για την Ημέρα της Ευρώπης - Συνάντηση με τον Ζελένσκι - Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου
Βίντεο με τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Από εδώ και στο εξής, η 9η Μαΐου θα είναι η Ημέρα της Ευρώπης - στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ουκρανία. Σήμερα, βρισκόμαστε στο Κίεβο αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα [...]» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Και πρόσθεσε: «Καθημερινά, ο γενναίος λαός της Ουκρανίας υπερασπίζεται εκείνες τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι εμπορικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από τους γείτονες της Ουκρανίας στην ανατολική Ευρώπη είναι «απολύτως απαράδεκτοι» και ότι το Κίεβο αναμένει «ισχυρές» ευρωπαϊκές αποφάσεις για την άρση τους.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι «τέτοιου είδους εμπορικοί περιορισμοί είναι σκληροί, έχουν χαρακτήρα προστατευτισμού και χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία».
Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ανέφερε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, πριν από τη ρωσική εορτή της 9ης Μαΐου που σηματοδοτεί τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Να σημειωθεί ότι εχθές, Δευτέρα (08.05), ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για να γιορτάζεται στη χώρα του ως Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου, όπως γίνεται στις Βρυξέλλες. Κατήργησε έτσι κάθε εκδήλωση για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου, όπως γίνεται στη σοβιετική παράδοση που ισχύει στη Ρωσία, η οποία οργανώνει αυτή την ημέρα μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.
«Χαιρετίζω ζωηρά την απόφαση του προέδρου Ζελένσκι να κάνει την 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης. Η Ουκρανία αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειάς μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στους δημοσιογράφους πριν φτάσει στην ουκρανική πρωτεύουσα
«Η παρουσία μου στο Κίεβο σήμερα, 9 Μαΐου, είναι συμβολική, αλλά είναι επίσης ένδειξη μιας κρίσιμης και πολύ πρακτικής πραγματικότητας: η ΕΕ εργάζεται χέρι με χέρι με την Ουκρανία πάνω σε πολυάριθμα ζητήματα», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι για ουκρανική επίθεση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
Φρικτά βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Όταν η τηλεργασία μετατρέπει τις καφετέριες σε προσωρινά γραφεία
Μου πληρώνετε τους λογαριασμούς μου και σας ευχαριστώ πολύ
Στόχος η αντιμετώπιση του αυξανόμενου ποσοστού παχυσαρκίας
Η κόντρα στο παρασκήνιο με τη Σαουδική Αραβία
Αρνείται χρηματοδότηση της εκστρατείας του από τη Λιβύη, o πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί για μακρά περίοδο αναταράξεων και παρουσιάζει τρεις άξονες δράσης
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός
Για ποια «κοινή» εφεύρεση πρόκειται και ποιος είναι ο εφευρέτης
Η εικόνα του προέδρου και η υπογραφή του σε χρυσό χρώμα θα εμφανίζονται στο εσωτερικό εξώφυλλο
Ο άνθρωπος πίσω από την ψηφιακή στρατηγική του Τραμπ εξηγεί πώς τα social media και τα podcasts αναδιαμορφώνουν την πολιτική επικοινωνία
H γαλλόφωνη Coco έχει συνδεθεί με εγκλήματα, όπως σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμό και δολοφονία
Ο βρετανός μονάρχης αποστόμωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Καμιά ανοχή από το υπουργείο δικαιοσύνης για απειλές κατά του προέδρου
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.