Κοσμος

Ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία στο Ουίνδσορ για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Πάνω από 20.000 θεατές

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνθρωποι κατευθύνονται προς το Κάστρο Ουίντσορ για το πάρτι για τη στέψη του Καρόλου
© EPA

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Υπό τους ήχους των επιτυχιών μεγάλων καλλιτεχνών γιορτάζουν απόψε οι Βρετανοί στην εντυπωσιακή συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ 

Όλα είναι έτοιμα τη μεγάλη συναυλία στο κάστρο Ουίνδσορ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των εορτασμών για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. 

Δείτε εικόνα από το κάστρο Ουίνδσορ:

WATCH LIVE:  CORONATION CONCERT!!
LIVE - King Charles' CORONATION CONCERT

Αστέρια όπως η Nicole Scherzinger και η Amanda Holden έχουν ήδη καταφτάσει στο κάστρο του Ουίνσδορ για την αποψινή θεαματική συναυλία προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου. Στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, τη μεγαλύτερη που έχει στηθεί ποτέ στη σκιά του Κάστρου του Ουίνσδορ σε σχήμα της σημαίας της Ένωσης (Union Flag), θα εμφανιστούν είδωλα της ποπ σκηνής όπως η Katy Perry, ο Lionel Richie και οι Take That.

Επίσης, το «παρών» θα δώσουν οι Nick Cave, Olly Murs και Paloma Faith, καθώς και ο Αντρέα Μποτσέλι, ο διάσημος Ιταλός τενόρος, ο οποίος θα ερμηνεύσει το You’ll Never Walk Alone. Παράλληλα, μια ορχήστρα παγκόσμιας κλάσης θα παίξει μια σειρά από αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Θα υπάρξει επίσης κοινή παράσταση από το Βασιλικό Μπαλέτο, τη Βασιλική Όπερα, τη Royal Shakespeare Company, το Royal College of Music και το Royal College of Art.

Στο κάστρο του Ουίνσδορ βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 20.000 θεατές, συνεχίζοντας τους εορτασμούς μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να εκφωνήσει λόγο κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Παράλληλα, θα φωτιστούν διάφορα μνημεία σε όλη τη χώρα.

Εμφάνιση-έκπληξη από Ουίλιαμ και Κέιτ

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκαν ξαφνικά ενώπιον του πλήθους που είναι συγκεντρωμένο στο Γουίνσδορ, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους.

Μάλιστα, ένα μικρό κορίτσι συγκινήθηκε που είδε μπροστά του την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, με την Κέιτ να σκύβει και να την αγκαλιάζει, αναφέρει η Daily Mail.

Γεύματα προς τιμήν του Καρόλου σε όλη τη χώρα

Πάρτι και γεύματα πραγματοποιούνται σε δρόμους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς εκατομμύρια Βρετανοί βγαίνουν για να γιορτάσουν τη στέψη του βασιλιά.

Οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας σε όλη τη χώρα έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες από τα τραπέζια τους, στα οποία κυριαρχεί η βρετανική σημαία, αλλά και το επίσημο φαγητό της στέψης, η πίτα κις.

Επίσημοι καλεσμένοι βρέθηκαν και στη Ντάουνινγκ Στριτ για το μεσημεριανό γεύμα, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ, να υποδέχεται εκεί την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, αλλά και εθελοντές και Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία στο Ουίνδσορ για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Σε ένα μήνυμα που κοινοποιήθηκε στη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, ο βασιλιάς και η βασίλισσα ανέφεραν: «Είτε αυτό είναι το πρώτο σας "Big Lunch" είτε είναι ένα κομμάτι των ετήσιων εθίμων σας, στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας σε κάθε έναν από εσάς και σε όλους όσοι θα είναι μαζί σας. Ελπίζουμε όλοι να έχετε μια πραγματικά ευχάριστη εκδήλωση».

Πέρα από τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, και άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η πριγκίπισσα Άννα, παραβρέθηκαν σε γεύματα - όχι όμως ο Κάρολος και η Καμίλα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ