- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Χάγη ο Ζελένσκι για να συναντηθεί με αξιωματούχους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να πιέσει για περισσότερες κατηγορίες κατά των Ρώσων
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Επίσκεψη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη - Τι θα ζητήσει από τα στελέχη του οργανισμού ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται σήμερα στη Χάγη της Ολλανδίας, για να συναντηθεί μεταξύ άλλων με αξιωματούχους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο ερευνά ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία και έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Βρισκόμαστε στη Χάγη, θα συναντήσουμε εδώ αξιωματούχους του ΔΠΔ», δήλωσε ο Σέρχιι Νικιφόροφ εκπρόσωπος του Ζελένσκι μιλώντας στο AFP.
Όπως είχε μεταδώσει το ολλανδικό πρακτορείο ANP, ο Ζελένσκι, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ολλανδία, προσγειώθηκε χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο Άμστενταμ- Σίπχολ, αφού συμμετείχε σε σύνοδο των σκανδιναβικών χωρών στο Ελσίνκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε στο Άμστερνταμ με ολλανδικό κυβερνητικό αεροσκάφος και μετέβη οδικώς στη Χάγη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS, ο Ζελένσκι εκτός από τη συνάντησή του με στελέχη του ΔΠΔ, πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα από τη Χάγη ομιλία με τίτλο: «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη για την Ουκρανία».
Επίσης είναι προγραμματισμένη συνάντηση με Ολλανδούς βουλευτές αλλά και συνομιλία με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ανέφερε το ANP.
Η Ολλανδία στηρίζει την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022. Η χώρα ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα αγοράσει μαζί με τη Δανία 14 άρματα μάχης Leopard 2, αξίας 165 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τα προσφέρει στο Κίεβο. Μέχρι στιγμής έχει δώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια περίπου 1,2 δισεκ. ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.