- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής FSB και των Φρουρών της Επανάστασης
Τι αναφέρουν κορυφαίοι αξιωματούχοι
ΗΠΑ: Νέος γύρος κυρώσεων σε Ρωσία και Ιράν - Στο στόχαστρο η FSB και οι Φρουροί της Επανάστασης
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη (27.04), την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) και των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, κατηγορώντας τους για παράνομη κράτηση Αμερικανών.
Στη λίστα των νέων κυρώσεων περιλαμβάνονται τέσσερις ανώτεροι διοικητές της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, αλλά σε βάρος τουλάχιστον ενός εξ αυτών είχαν επιβληθεί ήδη κυρώσεις. Η ρωσική FSB υπόκειται επίσης σε προηγούμενες αμερικανικές κυρώσεις.
Κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν σχολίασαν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι οι νέες κυρώσεις έχουν στόχο να υπογραμμίσουν τις συνέπειες που θα έχουν όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την παράνομη κράτηση αμερικανών πολιτών για να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις ή να αξιώσουν παραχωρήσεις από την Ουάσινγκτον.
Δεν είναι λίγοι οι αμερικανοί κρατούμενοι σε φυλακές της Ρωσίας και του Ιράν, δύο χώρες που έχουν τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Τον προηγούμενο μήνα, η ρωσική FSB συνέλαβε τον αμερικανό δημοσιογράφο της εφημερίδας Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ως ύποπτο για κατασκοπεία. Ένοχος για κατασκοπεία έχει κριθεί ο αμερικανός πρώην πεζοναύτης Πολ Γουίλαν, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών στη Ρωσία.
Οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά πέρυσι ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο συμφώνησαν σε δύο ανταλλαγές κρατουμένων. Η πιο πρόσφατη ήταν η ανταλλαγή της αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκράινερ με τον ρώσο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.