- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Με την ακροδεξιά θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση ο νικητής των εκλογών στη Φινλανδία
Με εθνικιστικό - αντιμεταναστευτικό κόμμα διαπραγματεύεται ο Πέτερι Όρπο
Φινλανδία: Με την ακροδεξιά θα επιδιώξει να συνασπιστεί ο νικητής των εκλογών, Πέτερι Όρπο - Τα σενάρια για το κυβερνητικό σχήμα.
Η Εθνική Συμμαχία της Φινλανδίας, νικητής των βουλευτικών εκλογών, ανακοίνωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας με το ακροδεξιό, εθνικιστικό, αντιμεταναστευτικό Κόμμα των Φινλανδών και δύο μικρότερα κόμματα.
Τα τέσσερα κόμματα θα διαπραγματευθούν υπό την ηγεσία του Κόμματος της Εθνικής Συμμαχίας του Πέτερι Όρπο, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την Σάνα Μαρίν στην πρωθυπουργία.
«Είναι αλήθεια ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, οφείλουμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να κάνουμε οικονομίες, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά πιστεύω ότι αυτά μπορούν να γίνουν και με αυτόν τον συνδυασμό πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Πέτερι Όρπο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το NCP κέρδισε 48 έδρες στις εκλογές της 2ας Απριλίου και έπονται οι ακροδεξιοί Φινλανδοί με 46 έδρες και οι Σοσιαλδημοκράτες της Σάνα Μαρίν με 43 έδρες στο 200μελές κοινοβούλιο.
Εκτός του Κόμματος των Φινλανδών, ο Πέτερι Όρπο επιδιώκει να περιλάβει στο κυβερνητικό σχήμα το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα (9 έδρες) και τους Χριστιανοδημοκράτες (5 έδρες), εξασφαλίζοντας έτσι κυβερνητική πλειοψηφία 108 εδρών.
Όμως, πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, ο Όρπο θα κληθεί να βρει κοινό τόπο με το ευρωσκεπτικιστικό και εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών και την επικεφαλής του Ρίικα Πούρα στο θέμα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.
Την ώρα που η Πούρα έχει δηλώσει ότι το κόμμα της θέλει να περιορίσει τόσο την ανθρωπιστική όσο και την οικονομική μετανάστευση από χώρες εκτός της Ευρώπης, ο Όρπο έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να επανεξετάσει την πολιτική του ασύλου, αλλά θέλει να συνεχίσει την υποδοχή ειδικευμένων εργατών στην Φινλανδία.
Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, ο Πέτερι Όρπο μπορεί να αποπειραθεί να διαπραγματευθεί με άλλα κόμματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.