Κοσμος

Άγαλμα του Χουάν Κάρλος στήθηκε σε πλατεία να σημαδεύει την «Αρκούδα της Μαδρίτης»

Για να σατιρίσει την αγάπη του για το κυνήγι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το άγαλμα του Χουάν Κάρλος σε πλατεία της Μαδρίτης
Το άγαλμα του Χουάν Κάρλος σε πλατεία της Μαδρίτης © EPA

Χουάν Κάρλος: Άγαλμα του πρώην βασιλιά στήθηκε σε πλατεία να σημαδεύει την «Αρκούδα της Μαδρίτης» - Για να σατιρίσει την αγάπη του για το κυνήγι

Ένα γλυπτό που χλευάζει τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης.

Απεικονίζεται να σημαδεύει με τουφέκι ένα μεγαλύτερο άγαλμα μιας αρκούδας, έμβλημα της Μαδρίτης.

Ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014 μετά από 39 χρόνια στο θρόνο, έχει επικριθεί έντονα για την αγάπη του για το κυνήγι.

Το γλυπτό του πρώην βασιλιά εμφανίστηκε λίγες ώρες αφότου έφυγε από την Ισπανία μετά από μια σύντομη επίσκεψη από την αυτοεξορία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Χιλιανός καλλιτέχνης Nicolás Miranda τοποθέτησε το μικρό άγαλμα, κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, στην κεντρική πλατεία, έτσι ώστε ο πρώην βασιλιάς να φαίνεται ότι στοχεύει το δημοφιλές χάλκινο άγαλμα της Μαδρίτης με την αρκούδα που τρώει από μια φραουλιά.

Το γλυπτό της αρκούδας αντικατοπτρίζει το οικόσημο της Μαδρίτης και είναι αγαπητό τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους.

Αν και το ομοίωμα του πρώην βασιλιά έμεινε μόνο για 10 λεπτά στην Puerta del Sol, οι φωτογραφίες του μοιράστηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ