- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Ο Μακρόν πάει στην Κίνα και γλύφει» - «Μπηχτές» του Τραμπ στον Γάλλο πρόεδρο για τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ
«Ο κόσμος έχει παλαβώσει, ανατινάσσεται παντού και οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν λόγο»
Ντόναλντ Τραμπ: «Μπηχτές» στον Γάλλο πρόεδρο για τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ - «Ο κόσμος έχει παλαβώσει, ανατινάσσεται παντού και οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν λόγο»
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν πως «γλύφει» τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και μεταδόθηκε χθες Τρίτη.
Ο Μακρόν δέχεται επικρίσεις από αρκετές πλευρές εξαιτίας της τοποθέτησής του με την οποία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη μετατραπεί σε «ακόλουθο», ούτε της Αμερικής, ούτε της Κίνας, ιδίως για το ζήτημα της Ταϊβάν, μετά την επιστροφή του από την Ασία.
«Ο Μακρόν, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και γλύφει (τον Σι Τζινπίνγκ)», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ.
Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος πρόσαψε στην κυβέρνηση του δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν πως αποδυνάμωσε τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, σε βαθμό που χάνουν την υποστήριξη παραδοσιακών συμμάχων τους.
«Ο κόσμος έχει παλαβώσει, ανατινάσσεται παντού και οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν λόγο», υποστήριξε ο Τραμπ.
«Είπα ‘οκέι! Η Γαλλία πάει στην Κίνα τώρα’», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση του Μπάιντεν προσπάθησε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση, διαβεβαιώνοντας πως η διμερής σχέση με τη Γαλλία είναι εξαίρετη.
Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, η γαλλική προεδρία υπερασπίστηκε τη θέση του Μακρόν, κρίνοντας πως «πρέπει να ακούγεται η ιδιαίτερη φωνή» της Ευρώπης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.