- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαθητές απαγορεύτηκε να τραγουδήσουν το «Rainbowland» σε σχολείο στο Ουινσκόνσιν
Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς
Rainbowland: Απαγόρευση του τραγουδιού από γιορτή σε σχολείο στο Ουισκόνσιν - Οι αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς
Σε σχολείο στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ απαγορεύτηκε στους μαθητές να τραγουδήσουν σε μουσική εκδήλωση το τραγούδι «Rainbowland» των Μάιλι Σάιρους και Ντόλι Πάρτον, καθώς η διεύθυνση αποφάνθηκε ότι οι στίχοι του «θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενοι».
Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου απαγόρευσε στην πρώτη τάξη να ερμηνεύσει το τραγούδι, αφού φαίνεται ότι οι στίχοι του έρχονται σε σύγκρουση -με κάποιον τρόπο- με τους κανόνες της σχολικής επιτροπής. Το θέμα έλαβε διαστάσεις και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, όταν η Μελίσα Τέμπελ, δασκάλα του Heyer Elementary, εγκάλεσε τη σχολική περιφέρεια της κομητείας Γουκέσα στο Twitter και πρόσθεσε τα προφίλ της Πάρτον και της Σάιρους.
«Οι μαθητές μου της πρώτης δημοτικού ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που τραγουδούσαν το "Rainbowland" για την ανοιξιάτικη συναυλία μας, αλλά έχει ασκηθεί βέτο από τη διεύθυνσή μας. Πότε θα σταματήσει αυτό;» έγραψε και κοινοποίησε φωτογραφία με στίχους του τραγουδιού του 2017.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, οι γονείς στην περιοχή ισχυρίζονται ότι το τραγούδι απαγορεύτηκε επειδή «ενθαρρύνει την αποδοχή της κοινότητας LGBTQ και παραπέμπει σε ουράνια τόξα». Αντί για το «Rainbowland» ορίστηκε ότι οι μαθητές μπορούν να ερμηνεύσουν το «Rainbow Connection» του Κέρμιτ του Βάτραχου από το Μάπετ Σόου.
Η Μελίσα Τέμπελ και συνάδελφός της που διδάσκουν σε δίγλωσσους μαθητές και συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση ήθελαν να έχει θέμα την παγκόσμια ενότητα και ειρήνη. Μεταξύ των τραγουδιών που επέλεξαν ήταν το «It's a Small World» στα ισπανικά και «Here Comes the Sun» των Beatles. Η Τέμπελ είπε ότι το «Rainbowland» δεν είναι «απλώς ένα τραγούδι», σύμφωνα με το CNN. «Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τη συμπερίληψη» τόνισε. «Το κομμάτι της αγάπης και της αποδοχής, και το να είσαι αυτός που είσαι, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πολιτική σε αυτό», εκτίμησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
«Έχουμε τεράστια αποθέματα»
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.