Κοσμος

Μαθητές απαγορεύτηκε να τραγουδήσουν το «Rainbowland» σε σχολείο στο Ουινσκόνσιν

Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί ακούει μουσική μέσω ακουστικών
© Unsplash

Rainbowland: Απαγόρευση του τραγουδιού από γιορτή σε σχολείο στο Ουισκόνσιν - Οι αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

Σε σχολείο στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ απαγορεύτηκε στους μαθητές να τραγουδήσουν σε μουσική εκδήλωση το τραγούδι «Rainbowland» των Μάιλι Σάιρους και Ντόλι Πάρτον, καθώς η διεύθυνση αποφάνθηκε ότι οι στίχοι του «θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενοι». 

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου απαγόρευσε στην πρώτη τάξη να ερμηνεύσει το τραγούδι, αφού φαίνεται ότι οι στίχοι του έρχονται σε σύγκρουση -με κάποιον τρόπο- με τους κανόνες της σχολικής επιτροπής. Το θέμα έλαβε διαστάσεις και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, όταν η Μελίσα Τέμπελ, δασκάλα του Heyer Elementary, εγκάλεσε τη σχολική περιφέρεια της κομητείας Γουκέσα στο Twitter και πρόσθεσε τα προφίλ της Πάρτον και της Σάιρους.

«Οι μαθητές μου της πρώτης δημοτικού ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που τραγουδούσαν το "Rainbowland" για την ανοιξιάτικη συναυλία μας, αλλά έχει ασκηθεί βέτο από τη διεύθυνσή μας. Πότε θα σταματήσει αυτό;» έγραψε και κοινοποίησε φωτογραφία με στίχους του τραγουδιού του 2017.

Miley Cyrus feat. Dolly Parton - Rainbowland (Official Audio) ☀️ Summer Songs

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, οι γονείς στην περιοχή ισχυρίζονται ότι το τραγούδι απαγορεύτηκε επειδή «ενθαρρύνει την αποδοχή της κοινότητας LGBTQ και παραπέμπει σε ουράνια τόξα». Αντί για το «Rainbowland» ορίστηκε ότι οι μαθητές μπορούν να ερμηνεύσουν το «Rainbow Connection» του Κέρμιτ του Βάτραχου από το Μάπετ Σόου.

Rainbow Connection by Kermit the Frog from The Muppet Movie

Η Μελίσα Τέμπελ και συνάδελφός της που διδάσκουν σε δίγλωσσους μαθητές και συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση ήθελαν να έχει θέμα την παγκόσμια ενότητα και ειρήνη. Μεταξύ των τραγουδιών που επέλεξαν ήταν το «It's a Small World» στα ισπανικά και «Here Comes the Sun» των Beatles. Η Τέμπελ είπε ότι το «Rainbowland» δεν είναι «απλώς ένα τραγούδι», σύμφωνα με το CNN. «Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τη συμπερίληψη» τόνισε. «Το κομμάτι της αγάπης και της αποδοχής, και το να είσαι αυτός που είσαι, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πολιτική σε αυτό», εκτίμησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ