Κοσμος

Προ των πυλών η χρεοκοπία για τη Virgin Orbit του Μπράνσον

H εταιρεία ασχολείται με δορυφορικά συστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προ των πυλών η χρεοκοπία για τη Virgin Orbit: Προσπάθεια για εξασφάλιση χρηματοδότησης
© Unsplash

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Προ των πυλών η χρεοκοπία για τη Virgin Orbit

H Virgin Orbit προσπαθεί να εξασφαλίσει μια ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, η οποία θα μπορούσε να έρθει ήδη από αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει το CNBC.

Η εταιρεία  του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία δραστηριοποιείται στις εκτοξεύσεις δορυφόρων διέκοψε τις εργασίες της την περασμένη εβδομάδα και έδωσε υποχρεωτική άδεια στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της εταιρείας, όπως ανέφερε το CNBC, ενώ αναζήτησε νέες επενδύσεις ή πιθανή συμφωνία εξαγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Orbit, Νταν Χαρτ, και άλλα ανώτερα στελέχη είχαν καθημερινές συνομιλίες με ενδιαφερόμενους μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο CNBC άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς δεν έχουν εξουσιοδότηση για να συζητήσουν εσωτερικά θέματα.

Άνθρωποι που έχουν γνώση της κατάστασης περιγράφουν μια αίσθηση πανικού, καθώς η εταιρεία πασχίζει να ολοκληρώσει μια συμφωνία. Ένας πιθανός αγοραστής δυσκολεύτηκε να προχωρήσει σε συμφωνία όταν έμαθε ότι η προτεινόμενη τιμή πώλησης ανέρχεται σε σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια, είπε ένα άτομο στο CNBC – τιμή ακριβώς κάτω από την αγοραία αξία της εταιρείας σύμφωνα με την τιμή που διαμορφώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, η Virgin Orbit προετοιμάζεται για μια πιθανή κατάθεση πτώχευσης ακόμα και αυτή την εβδομάδα, είπε ένα άτομο.  Εκπρόσωπος της Virgin Orbit αρνήθηκε να σχολιάσει απί του θέματος.

Η εταιρεία ανέπτυξε ένα σύστημα για την αποστολή δορυφόρων στο διάστημα που χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο τζετ 747, το οποίο ρίχνει έναν πύραυλο κάτω από το φτερό του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η τελευταία αποστολή απέτυχε, καθώς ο πύραυλος δεν κατάφερε να φτάσει σε τροχιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ