Κοσμος

Δίδυμα παιδιά 18 μηνών πνίγηκαν σε πισίνα σπιτιού στην Οκλαχόμα

Η προγιαγιά τους είχε ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρά δίδυμα αδελφάκια στην Οκλαχόμα
© Twitter

Οκλαχόμα: Δίδυμα παιδιά 18 μηνών νεκρά μετά από πτώση τους σε πισίνα - Οι ευθύνες της προγιαγιά τους και οι προσπάθειες ανάνηψης

Δίδυμα αδελφάκια ηλικίας 18 μηνών βρήκαν τραγικό θάνατο στο σπίτι τους στην Οκλαχόμα. Τα παιδιά πνίγηκαν στην πισίνα του σπιτιού, καθώς η προγιαγιά τους, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ, είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα. 

Τα παιδιά βρέθηκαν νεκρά στην πισίνα την Πέμπτη. Η μητέρα τους, Jenny Callazzo, εντόπισε τα παιδιά της αναίσθητα και αμέσως έσπευσε να τους κάνει ΚΑΡΠΑ, όμως, ήταν ήδη αργά.  Η 37χρονη έμενε στο σπίτι με τη γιαγιά της, τα έξι παιδιά και τον σύζυγό της Sonny. Άτομο από το περιβάλλον της οικογένειάς των διδύμων υποστήριξε ότι η γιαγιά της Jenny, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, άφησε την πίσω πόρτα ανοιχτή από απροσεξία και έτσι τα βρέφη μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην πισίνα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, αν και από την πρώτη στιγμή έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Η 37χρονη μητέρα δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες των διδύμων της έξω από το σπίτι, γράφοντας: «απλά θέλουν να παίξουν στην αυλή». Οι γείτονες είπαν ότι είδαν την απελπισμένη μητέρα να μπαίνει στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, καθώς οι νοσοκόμοι έδιναν μάχη για να σώσουν τα παιδιά της.

«Τα παιδιά έλκονται από το νερό και τα νήπια δεν έχουν τις δεξιότητες για να μπορέσουν να βγουν από το νερό … Ο πνιγμός είναι πολύ ξαφνικός και σιωπηλός...», είπε εκπρόσωπος των αρχών για το τραγικό θάνατο των διδύμων. 

Police: 18-month-old twins drown in northwest Oklahoma City pool

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ