Κοσμος

Δύο νεκροί σε συναυλία της ράπερ GloRilla στη Νέα Υόρκη

Νοσηλεύονται άλλοι οκτώ μετά από ποδοπάτημα - «Συντετριμμένη» η καλλιτέχνιδα από το Μέμφις

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη: Δύο γυναίκες νεκρές λόγω πανικού του πλήθους σε ραπ συναυλία της GloRilla - Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Τραγωδία σε συναυλία της ράπερ GloRilla στη Νέα Υόρκη © Twitter/GloRilla

Νέα Υόρκη: Δύο γυναίκες νεκρές λόγω πανικού του πλήθους σε ραπ συναυλία της GloRilla - Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν μετά από αταξία και πανικό του πλήθους σε συναυλία της Αμερικανίδας ράπερ GloRilla, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία του Ρότσεστερ είπε αρχικά στο CNN ότι πίστευε ότι στο τέλος της νύχτας, οι θαυμαστές έσπευσαν για τις εξόδους του χώρου του Main Street Armory, ως απάντηση στον ήχο των πυροβολισμών.

Σε μεταγενέστερη δήλωση, η αστυνομία είπε: «Ακούμε πολλές αναφορές για πιθανές αιτίες, όπως το μέγεθος του πλήθους, οι πυροβολισμοί, το σπρέι πιπεριού και άλλα.

»Οι προκαταρκτικές αναφορές από ανθρώπους στο σημείο δείχνουν ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από ποδοπάτημα. Δεν έχουμε στοιχεία για πυροβολισμούς ή πυροβολισμούς ή μαχαιρώματα».

Η 33χρονη Ροντέσια Μπέλτον, από το κοντινό Μπάφαλο, πέθανε στο νοσοκομείο αφού βρέθηκε τραυματισμένη μέσα στο χώρο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια δεύτερη γυναίκα, ηλικίας 35 ετών, πέθανε επίσης από τα τραύματά της. Μια άλλη γυναίκα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Τα άλλα επτά άτομα δεν πιστεύεται ότι έχουν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους.

GloRilla – Internet Trolls (Official Music Video)

Διενεργείται έρευνα για το εάν οι ιδιοκτήτες του χώρου τηρούσαν μέτρα ασφαλείας.

Η ράπερ από το Μέμφις, η οποία ήταν υποψήφια καλύτερης ερμηνείας στα βραβεία Grammy τον περασμένο μήνα, είπε ότι δεν γνώριζε για την ταραχή, παρά μόνο αφού έφυγε από τον χώρο.

«Είμαι συντετριμμένη για τους τραγικούς θανάτους που συνέβησαν μετά το σόου της Κυριακής», έγραψε στο Twitter. «Οι θαυμαστές μου σημαίνουν τον κόσμο για μένα… προσεύχομαι για τις οικογένειές τους και για ταχεία ανάρρωση όλων των πληγέντων».

Ο δήμαρχος του Ρότσεστερ, Μαλίκ Ντ. Έβανς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το περιστατικό ήταν «εντελώς απαράδεκτο» και μια «τραγωδία επικών διαστάσεων… Όταν πηγαίνεις σε μια συναυλία, δεν περιμένεις να σε ποδοπατήσουν. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα περιμένουν ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στο σπίτι.

2 killed in stampede at GloRilla concert in New York

»Θα ζητήσουμε από τους ανθρώπους να λογοδοτήσουν για αυτό που συνέβη χθες το βράδυ», είπε.

Μια γυναίκα είπε σε έναν τοπικό σταθμό ειδήσεων ότι «έβλεπε τη ζωή να αναβοσβήνει μπροστά στα μάτια της», μέσα στο χάος στον χώρο.

Πρόκειται για το τελευταίο τραγικό επεισόδιο σε μια σειρά περιστατικών συντριβής πλήθους. Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο στο φεστιβάλ Astroworld του Travis Scott τον Νοέμβριο του 2021.

Τον Δεκέμβριο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια συντριβή σε συναυλία του Asake στο Brixton Academy στο Λονδίνο. Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο, ενώ η αστυνομία ερευνά το θέμα.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ