Μουσικη

Αγωγή κατά του Bad Bunny από την πρώην σύντροφο του: Διεκδικεί 40 εκατομμύρια δολάρια

Για παράνομη ηχογράφηση της φωνής της από τον διάσημο ράπερ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bad Bunny: Αγωγή από την πρώην φίλη του - Ζητά 40 εκατομμύρια δολάρια για παράνομη ηχογράφηση της φωνής της - Η αντιδικία για το «Bad Bunny baby».
Ο σούπερ σταρ της ποπ Bad Bunny μηνύεται για 40 εκατομμύρια δολάρια από την πρώην σύντροφό του © EPA/Thais Llorca

Bad Bunny: Αγωγή από την πρώην φίλη του - Ζητά 40 εκατομμύρια δολάρια για παράνομη ηχογράφηση της φωνής της - Η αντιδικία για το «Bad Bunny baby».

Ο σούπερ σταρ της ραπ Bad Bunny μηνύεται για 40 εκατομμύρια δολάρια από την πρώην σύντροφό του, η οποία λέει ότι χρησιμοποίησε μια ηχογράφηση της σε δύο τραγούδια χωρίς άδεια.

Η Καρλίζ Ντε Λα Κρουζ Χερνάντεζ λέει ότι ηχογράφησε τη φράση «Bad Bunny baby» στο τηλέφωνό της το 2015, πριν εκείνος γίνει διάσημος και προτού οι δύο του χωρίσουν.

Η φράση εμφανίστηκε στο σινγκλ του Πορτορικανού τραγουδιστή και ράπερ «Pa Ti» του 2017, καθώς και στο τραγούδι του 2022, «Dos Mil 16».

Ο Bad Bunny ήταν ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες αναπαραγωγές στο Spotify τα τελευταία τρία χρόνια.

Pa Ti - Bad Bunny x Bryant Myers (Video Oficial)

Δεν έχει απαντήσει δημόσια στη νομική αγωγή της κυρίας Ντε Λα Κρουζ, η οποία κατατέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Είπε ότι το ζευγάρι συναντήθηκε το 2011 και δούλευαν και οι δύο σε ένα σούπερ μάρκετ καθώς ο Bad Bunny, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μπενίτο Μαρτίνεζ Οκάζιο, δούλευε παράλληλα πάνω στη μουσική του.

Η Ντε Λα Κρουζ ηχογράφησε πολλές εκδοχές του εαυτού της λέγοντας τη φράση «Bad Bunny baby» χρησιμοποιώντας την εφαρμογή φωνητικών σημειώσεων του τηλεφώνου στο σπίτι ενός φίλου στο μπάνιο - επειδή ήταν το πιο ήσυχο δωμάτιο - και τις έστειλε στον Μαρτίνεζ.

Ο καλλιτέχνης τις χρησιμοποίησε σε μια σειρά πρώτων κομματιών στο Soundcloud και στη συνέχεια στο «Pa Ti», το οποίο είχε περισσότερες από 355 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα YouTube και 235 εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify.

Bad Bunny: Αγωγή από την πρώην φίλη του - Ζητά 40 εκατομμύρια δολάρια για παράνομη ηχογράφηση της φωνής της - Η αντιδικία για το «Bad Bunny baby».
Ο Bad Bunny ήταν ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες αναπαραγωγές στο Spotify τα τελευταία τρία χρόνια © EPA/Greg Nash

«Επίθεση στην αξιοπρέπεια» η επίμαχη φράση του Bad Bunny

Οι δικηγόροι της κυρίας Ντε Λα Κρουζ ισχυρίζονται ότι, μέρες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του Bad Bunny «Un Verano Sin Ti» πέρυσι, οι εκπρόσωποί του προσφέρθηκαν να αγοράσουν τα δικαιώματα της φράσης από αυτήν για 2.000 δολάρια.

Εκείνη αρνήθηκε και το άλμπουμ κυκλοφόρησε με τη φωνή της. Το «Un Verano Sin Ti» ήταν υποψήφιο για το άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία Grammy και το κομμάτι «Dos Mil 16» είχε 60 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 280 εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify.

Η κυρία Ντε Λα Κρουζ λέει ότι η ηχογράφηση της έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε συναυλίες και υποστηρίζει ότι η χρήση της ισοδυναμεί με «αμέλεια, κακή πίστη και, ακόμη χειρότερα, επίθεση στην ιδιωτική της ζωή, τα ήθη και την αξιοπρέπειά της».

Bad Bunny - Dos Mil 16 (360° Visualizer) | Un Verano Sin Ti

Από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ, χιλιάδες θαυμαστές του Bad Bunny σχολίασαν στους λογαριασμούς της κυρίας Ντε Λα Κρουζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της μιλούσαν για αυτό όταν τη βλέπουν προσωπικά, είπε.

«Αυτό έχει προκαλέσει, και αυτή τη στιγμή προκαλεί στη Ντε Λα Κρουζ να αισθάνεται ανησυχία, αγωνία, εκφοβισμό, κατάθλιψη και άγχος», ανέφερε το νομικό έγγραφο.

«Η κατάσταση για τη Ντε Λα Κρουζ έγινε ανεξέλεγκτη, σε σημείο που χρειάστηκε να επικοινωνήσει με πολλούς ψυχολόγους για βοήθεια το συντομότερο δυνατό».

Το ζευγάρι χώρισε το 2016 πριν ξαναβρεθούν μαζί τον επόμενο χρόνο.

Η κυρία Ντε Λα Κρουζ μηνύει επίσης τη δισκογραφική εταιρεία του Bad Bunny Rimas Entertainment, αλλά και τον μάνατζερ του καλλιτέχνη, Νόα Άσαντ.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ