Ελλαδα

Το spy story της «Μαρίας Τσάλλα» συνεχίζεται με τον «νεκρό δικηγόρο» της

Ποιος ήταν ο ρόλος του στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρωσίδα κατάσκοπος στο Παγκράτι εμφανιζόταν και ως φωτογράφος
Η Ρωσίδα κατάσκοπος στο Παγκράτι εμφανιζόταν και ως φωτογράφος | Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook

Υπόθεση κατασκοπείας στην Ελλάδα: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την δράση της Ρωσίδας «Μαρίας Τσάλλα» - Ο ρόλος του νεκρού ρωσόφωνου δικηγόρου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι Αρχές φέρεται να έχουν εντοπίσει την ταυτότητα του Αθηναίου δικηγόρου ρωσικής καταγωγής, ο οποίος το 2018 ανέλαβε την ελληνοποίησή της.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος δικηγόρος απεβίωσε το 2021 από παθολογικά αίτια. Παράλληλα και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον σύνδεσμο στο Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, από το οποίο η αποκαλούμενη «Μαρία Τσάλλα» είχε καταφέρει να εξασφαλίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης.

«Έκπληξη και σοκ. Μιλάμε για δίκτυα σκοτεινά στα οποία δεν έχουμε ιδέα τι είναι όλα αυτά. Της άρεσε γενικότερα να αναπτύξει μια κοινωνικότητα. Δεν ξέρω γιατί δεν με έχουν καλέσει, εγώ είμαι ανοιχτός να δώσω τα τηλέφωνα, τις επικοινωνίες, τα πάντα», είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ στενός φίλος της Ρωσίδας κατασκόπου, τον οποίο γνώρισε το 2018 με τον ερχομό της στην Ελλάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crbrda2b5wht)

Ποιος ήταν ο ρόλος του δικηγόρου

Όπως ήδη έχει αναφερθεί οι Αρχές έχουν εντοπίσει τον δικηγόρο και τον ρόλο που αυτός διαδραμάτισε στη διαδικασία ελληνοποίησης της «Μαρίας Τσάλλα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δικηγόρος βοήθησε τη κατάσκοπο να βγάλει χαρτιά στην Ελλάδα, ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και να εγγραφεί στα δημοτολόγια Αμαρουσίου.

Φέρεται να λειτούργησε ως σύνδεσμός ανάμεσα στην «Μαρία Τσάλλα» και τον δικηγόρο από το Αλιβέρι, ενώ υπήρξε φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία.

«Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι είναι συνήθως χωρίς οικογένειες, μπαίνουν σε ένα πλαίσιο σημαντικής και μακροχρόνιας εκπαίδευσης η οποία ακριβώς τους οδηγεί στο να είναι καλοί στο να μην έχουν ταυτότητα», ανέφερε ο Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.

Θύμα της Ρωσίδας κατασκόπου φέρεται να έπεσε και ένας 83χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Αλιβέρι ως μάρτυρας και υπέγραψε για την ταυτότητα της. Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος, πριν από 30 χρόνια, ζούσε στα νότια προάστια και είχε γείτονες ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα». Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Κάποια στιγμή, όπως περιέγραψε, εγκατέλειψαν τη χώρα και από τότε έχασε την επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο, το 2018 και όταν εκείνος ήταν πλέον 78 ετών, φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την υποτιθέμενη Ελληνίδα μητέρα της κατασκόπου.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα και μου λέει “έχουμε πάει εκεί πέθανε ο τάδε και φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη και να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει”», είπε ο 83χρονος όπως μετέδωσε ο Alpha. «Είναι κεκαλυμμένες επιχειρήσεις, στρατολογούν ανθρώπους ώστε να δημιουργήσουν ένα πλέγμα, ένα δίκτυο», είπε από την πλευρά του ο στρατηγικός αναλυτής Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Γενεύης, Κώστας Λαμπρόπουλος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crbibliyx781)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ