- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος στην Ιαπωνία με πολυτελές πανδοχείο που ανανέωνε τα ιαματικά νερά του μόνο δύο φορές το χρόνο
To ποσοστό βακτηρίου ήταν κατά 3.700 φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.
Ιαπωνία: Ένα πολυτελές πανδοχείο ζητά συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά του μόνο δύο φορές το χρόνο
Ο διευθυντής ενός πολυτελούς ιαπωνικού πανδοχείου ζήτησε σήμερα συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά της εγκατάστασης κάθε έξι μήνες, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν βακτήρια περισσότερο από 3.700 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Οι τοπικοί κανονισμοί προβλέπουν εβδομαδιαία ανανέωση του νερού στο οποίο άνδρες και γυναίκες κάνουν μπάνιο χωριστά, κατά παράδοση γυμνοί, αφού προηγουμένως κάνουν ντους.
Ο Μακότο Γιαμάντα, πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται το πανδοχείο το οποίο λειτουργεί εδώ και σχεδόν 160 χρόνια, είπε ότι η εγκατάσταση αμέλησε να διατηρήσει καθαρό το νερό καθώς δεν χρησιμοποιούσε επαρκή ποσότητα χλωρίου.
Στον υπεύθυνο «δεν άρεσε η μυρωδιά» του χημικού, είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό ήταν ένα ιδιοτελές κίνητρο», πρόσθεσε ο Γιαμάντα, περιγράφοντας την αμέλεια ως «ένα παράπτωμα που παραμέλησε εντελώς την υγεία των πελατών μας».
Η χαλαρότητα στο Daimaru Besso Inn, όπου είχε κάποτε διαμείνει ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Χιροχίτο, ξεκίνησε γύρω στον Δεκέμβριο του 2019.
Έκτοτε, το προσωπικό της εγκατάστασης που βρίσκεται στη Φουκουόκα (νοτιοδυτική Ιαπωνία) έγινε πιο απρόσεκτο, καθώς ο αριθμός των πελατών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, πρόσθεσε ο Γιαμάντα.
Ακόμη και πριν το σκάνδαλο βγει στη δημοσιότητα, υπήρχαν ήδη ενδείξεις για ανησυχία.
Πέρυσι, σε ένα έλεγχο των αρχών βρέθηκε διπλάσια ποσότητα του βακτηρίου Λεγιονέλλα από αυτή που επιτρέπεται στο νερό των ιαματικών λουτρών του ξενώνα.
Η διοίκηση του ξενώνα τότε είχε «παραποιήσει έγγραφα για να βεβαιώσει ότι το χλώριο είχε προστεθεί σωστά», παραδέχτηκε ο Γιαμάντα. Σε μια μεταγενέστερη έρευνα, που διεξήχθη από τις υγειονομικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό του βακτηρίου ήταν κατά 3.700 φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.
Τα βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις των πνευμόνων, φέρεται να αρρώστησαν έναν επισκέπτη που διέμεινε σε πολλούς ξενώνες, συμπεριλαμβανομένου του Daimaru Besso.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.