- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 9 Μαρτίου η επανέναρξη των συνομιλιών της Τουρκίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ
Είχαν παγώσει λόγω διαδηλώσεων που πυρπολήθηκε το Κοράνι
Μ. Τσαβούσογλου: Στις 9/3 η επανέναρξη των συνομιλιών με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι συνομιλίες με τη Σουηδία και τη Φινλανδία όσον αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα επαναληφθούν στις 9 Μαρτίου, ύστερα από την καθυστέρηση του Ιανουαρίου μετά τις διαδηλώσεις στις οποίες πυρπολήθηκε το Κοράνι.
«Η συνάντηση θα γίνει στις 9 Μαρτίου», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να λάβει χώρα στις Βρυξέλλες.
Η Τουρκία πάγωσε στα τέλη Ιανουαρίου τις διαπραγματεύσεις αναβάλλοντας μια τριμερή συνάντηση, ύστερα από πολλές διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας και του Ισλάμ στην Στοκχόλμη.
Σε επίσκεψη στα μέσα Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε «άμεσα» την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, των οποίων οι υποψηφιότητες προκειμένου να γίνουν μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας μπλοκάρονται από τον περασμένο Μάιο από την Άγκυρα.
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Σουηδία συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του μνημονίου που υπογράφηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιούνιο, παρόλο που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοι έχουν δηλώσει ότι η Στοκχόλμη έχει αλλάξει τη νομοθεσία της.
«Δυστυχώς δεν έχουμε δει ικανοποιητικά βήματα από τη Σουηδία στην εφαρμογή του μνημονίου της Μαδρίτης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Δεν είναι δυνατόν για εμάς να πούμε 'ναι' στην υποψηφιότητα της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ πριν δούμε αυτά τα βήματα».
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.