Κοσμος

Τουρκία Σεισμός: Πλοίο έγινε πλωτό νοσοκομείο και προσωρινό καταφύγιο για τους αστέγους (βίντεο)

Δραματική η κατάσταση στο Ισκεντερούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο στο Ισκεντερούν της Τουρκίας που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο και προσωρινό καταφύγιο για σεισμόπληκτους
Το πλοίο στο Ισκεντερούν της Τουρκίας που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο και προσωρινό καταφύγιο για σεισμόπληκτους © YouTube/Telegraph

Σεισμός Τουρκία - Φέρι μποτ έγινε πλωτό νοσοκομείο - Εικόνες από το πλοίο που χρησιμοποιείται ως προσωρινό καταφύγιο για τους σεισμόπληκτους

Στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε πόλεις στα νοτιοανατολικά της χώρας και σκόρπισε τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους, το βάρος πέφτει πλέον στη φροντίδα και την κάλυψη βασικών αναγκών των σεισμοπαθών.

Ο κίνδυνος να ξεσπάσουν επιδημίες (όπως χολέρα) είναι μεγάλος, καθώς τόσο το σύστημα υδροδότησης όσο και αυτό της αποχέτευσης έχει υποστεί τεράστιες ζημιές – κάτι που επεσήμανε και σε πρόσφατη δήλωσή του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) στην επαρχία της Αντιόχειας ένα φέρι μποτ, το οποίο μέχρι πρότινος εκτελούσε δρομολόγια στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη και στα Δαρδανέλια, έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο και προσωρινό καταφύγιο για σεισμόπληκτους που χρειάζονται μια ζεστή γωνιά για να φάνε, να κοιμηθούν και να κάνουν ένα μπάνιο.

Οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει τις 42.000. Νωρίτερα, ένα ακόμη «θαύμα» σημειώθηκε στα συντρίμμια, όταν διασώστες έβγαλαν ζωντανή από τα χαλάσματα μια 17χρονη 248 ώρες μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Turkey earthquake survivors displaced to ferry turned field hospital | Dispatch

Με πληροφορίες από Telegraph

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ