Κοσμος

Πρόστιμο στην Mars γιατί εργαζόμενοι έπεσαν σε δεξαμενή με σοκολάτα

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόστιμο στην Mars μετά από πτώση εργαζομένων σε δεξαμενή με σοκολάτα
© Unsplash

HΠΑ: Πρόστιμο στην Mars μετά από πτώση εργαζομένων σε δεξαμενή με σοκολάτα

Οι ομοσπονδιακές αρχές για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας στις ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο άνω των 14.500 δολαρίων σε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής στην κεντρική Πενσυλβάνια μετά από ένα ατύχημα στο οποίο δύο εργάτες έπεσαν σε μια δεξαμενή με σοκολάτα.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ανέφερε ότι το ατύχημα έγινε στη σοκολατοβιομηχανία Mars Wrigley τον περασμένο Ιούνιο, σε εργοστάσιο παραγωγής M&M και Mars, τονίζοντας ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν είχαν άδεια να εργάζονται στις δεξαμενές και δεν είχαν εκπαιδευτεί καταλλήλως.

Οι δυο εργαζόμενοι από εξωτερική εργολαβική εταιρεία έπεσαν στη μισογεμάτη δεξαμενή σοκολάτας ενώ έκαναν εργασίες συντήρησης. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε να ανοιχτεί μια τρύπα στον πυθμένα της δεξαμενής. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ο ένας με ελικόπτερο.

Η δεξαμενή ήταν γεμάτη μέχρι τη μέση με σοκολάτα για την παρασκευή της Dove, μιας μάρκας που πωλείται στις ΗΠΑ και φέρει την ένδειξη Galaxy στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Το εργοστάσιο στο Elizabethtown παράγει επίσης σοκολάτα για τα M&Ms. Η Mars Wrigley, η οποία σχηματίστηκε μετά τη συγχώνευση δύο κολοσσών ζαχαροπλαστικής το 2008, παράγει επίσης Maltesers, Snickers και Twix μεταξύ άλλων γλυκών.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και των εξωτερικών εργολάβων «είναι κορυφαία προτεραιότητα για την επιχείρησή μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ