Κοσμος

Εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια

Τι είχε δηλώσει ο ανιψιός στην ATHENS VOICE

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες ερευνούν στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Τουρκία
© EPA /ABIR SULTAN

 Τουρκία: Εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια

Τραγικό τέλος φαίνεται πως είχε η έρευνα για τους δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια της Τουρκίας, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου.

Στην 6οροφη πολυκατοικία επιχειρούσαν 23 άνδρες της ΕΜΑΚ, τρεις διασώστες, 2 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι τρία άτομα ιατρικό προσωπικό και δύο ειδικού τύπου οχήματα. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, οι Ελληνες πυροσβέστες κατέβασαν κάμερα στα ερείπια, προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθεια να εντοπίσουν τους ανθρώπους. 

Σεισμός στην Τουρκία: Τι είπε ο ανηψιός του στην A.V χθες

Ο μοναδικός ανιψιός του αγνοούμενου Γιώργου Αντύπα που ζει στην Ελλάδα, μίλησε αποκλειστικά στην athensvoice.gr για τις αγωνιώδεις αναζητήσεις των δύο παιδιών της οικογένειας του Γιώργου Αντύπα. «Μόλις έγινε ο σεισμός, αρχίσαμε να καλούμε στο τηλέφωνο τον θείο μου. Στην αρχή το τηλέφωνο χτυπούσε. Πλέον δεν λειτουργεί. Η πολυκατοικία στην οποία ζούσε με τη γυναίκα του, έχει έξι ορόφους και ισοπεδώθηκε».

Η επικοινωνία με τους συγγενείς δεν είναι εύκολη, τονίζει στην athensvoice.gr o Μπάσελ, ο ανιψιός του αγνοούμενου ζευγαριού. «Ένας από τους γαμπρούς του Γιώργου έστειλε δύο φορές email στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώνοντας για το αγνοούμενο ζευγάρι. Αργά χθες, όπως με ενημέρωσαν από την πυροσβεστική υπηρεσία, έφτασε στην πολυκατοικία του θείου μου Έλληνας πυροσβέστης. Αυτό που μου έχουν πει έως τώρα, είναι πως δεν ακούγεται κανείς να μιλάει στα Ελληνικά και να καλεί σε βοήθεια. Ούτε σήμερα, ούτε χθες. Όμως εμείς, δεν χάνουμε την ελπίδα μας και πιστεύουμε ότι θα τους βρουν ζωντανούς», αναφέρει ο κ. Μπάσελ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανιψιού των αγνοουμένων, από την ίδια πολυκατοικία, έχουν ανασυρθεί πέντε άνθρωποι ζωντανοί έως τώρα. «Η κατάσταση όμως, είναι χαοτική. Το ίδιο συμβαίνει και στη Συρία, δεν είναι μόνο η Τουρκία. Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει με όποιον τρόπο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, παρακαλώ να βοηθήσουν όλοι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει συγγενείς, φίλους, έχασαν τα σπίτια τους, δεν έχουν πλέον τίποτε και μένουν στο δρόμο. Στη Συρία, χρειάζονται τη βοήθεια μας».

Στην πολυκατοικία του Γιώργου Αντύπα βρίσκεται ήδη ομάδα της ΕΜΑΚ από την Ελληνική Αποστολή προκειμένου να αναζητήσει το αγνοούμενο ζευγάρι. Οι δύο κόρες τους, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο, ελπίζοντας και αυτές σε ένα θαύμα πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ