Κοσμος

Mass shooting με οκτώ νεκρούς σε πάρτι γενεθλίων στη Νότια Αφρική

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στη Νότια Αφρική
© Monica Melton/Unsplash

Νότια Αφρική: Mass shooting με οκτώ νεκρούς σε πάρτι γενεθλίων - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια mass shooting σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Gqeberha στην επαρχία Eastern Cape της Νότιας Αφρικής.

Δύο άγνωστοι ένοπλοι «πυροβόλησαν τυχαία εναντίον των καλεσμένων» που χόρευαν σε ένα πάρτι σε σπίτι στην κωμόπολη Κουαζάχλε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό.

Οι νεκροί και οι τραυματίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι ανάμεσά τους ήταν και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που δέχθηκε την επίθεση.

«Αυτά τα θύματα σκοτώθηκαν από εγκληματίες και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μάθουμε τι συνέβη και ποιος ήταν υπεύθυνος για [αυτή] την ανάλγητη και εν ψυχρώ επίθεση εναντίον αυτών των ανυποψίαστων θυμάτων», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Ανατολικού Ακρωτηρίου Nomthetheleli Lillian Mene σχετικά με την επίθεση το απόγευμα της Κυριακής.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας με όπλα στον κόσμο, αλλά οι τυχαίες μαζικές εκτελέσεις είναι ασυνήθιστες.

Πέρυσι, η χώρα έζησε μια σειρά από πυροβολισμούς σε διαφορετικές περιοχές που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 20 νεκρούς. Οι δολοφονίες αυτές εξακολουθούν να ερευνώνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ