- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Η απάντηση θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας»
Κοχλάζει ξανά η Μέση Ανατολή μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Ισραήλ: Η απάντηση στην επίθεση στην Ιερουσαλήμ θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δηλώνει ο Νετανιάχου - Ανησυχία για την ένταση στη Μέση Ανατολή.
Η απάντηση του Ισραήλ στην «τρομοκρατία» μετά τις δύο παλαιστινιακές επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η μια από τις οποίες προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων χθες κοντά σε συναγωγή, θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους του πριν από τη έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας με θέμα την επίθεση της Παρασκευής.
«Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», πρόσθεσε.
Ο Μπορέλ καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνη σε αποκλιμάκωση
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία μόνο ως «έσχατη λύση», ενώ καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις που διέπραξαν Παλαιστίνιοι χθες και σήμερα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει πλήρως τις νόμιμες ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλεια, που δικαιολογούνται περαιτέρω από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι η θανατηφόρα βία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, όταν είναι απολύτως αναπόφευκτη για την προστασία της ζωής», δήλωσε.
«Η ΕΕ ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση των εντάσεων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Καλούμε και τα δύο μέρη να κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεκινήσουν μια αποκλιμάκωση και να επανεκκινήσουν τον συντονισμό σε θέματα ασφαλείας που είναι απαραίτητος για την αποτροπή περαιτέρω πράξεων βίας».
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επεσήμανε ότι την Πέμπτη στην Τζενίν «τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων», η οποία «ανεβάζει στους 30 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από την αρχή της χρονιάς».
«Τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, μεταξύ των οποίων 30 παιδιά, ο υψηλότερος αριθμός από το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντα το 2005», είπε.
Επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ: Καταδικάζει τις βίαιες ενέργειες η διεθνής κοινότητα
Την ίδια ώρα, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του μετά τις «τρομερές» επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μήνυμά του που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Υπήρξαν θάνατοι και τραυματισμοί στην καρδιά του Ισραήλ», έγραψε αναφερόμενος στην επίθεση που σκότωσε επτά ανθρώπους μια ημέρα νωρίτερα μπροστά σε μια συναγωγή και στη συνέχεια στην επίθεση σήμερα το πρωί που προκάλεσε δύο τραυματίες.
«Η καρδιά μου είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους, η Γερμανία στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ», πρόσθεσε ο καγκελάριος.
Νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επίσης καταγγείλει την «αποτρόπαια» επίθεση που διαπράχθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος.
Η ρωσική διπλωματία δήλωσε με τη σειρά της «βαθιά ανήσυχη» και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» μετά τις επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την ανάγκη επανέναρξης ενός εποικοδομητικού παλαιστινιακού-ισραηλινού διαλόγου και αποκήρυξης μονομερών ενεργειών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη Μόσχα, «μπορούμε να βάλουμε τέλος στην επαναλαμβανόμενη βία μόνο στο πλαίσιο μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων που βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου», προσθέτει.
Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε για την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς μετά την επίθεση σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου.
«Το βασίλειο καταδικάζει την στοχοποίηση αμάχων τονίζοντας την αναγκαιότητα να σταματήσει η κλιμάκωση, να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία και να τερματιστεί η κατοχή», προστίθεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.