- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τo πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Unicef, όπου τονίζονται τρόποι προστασίας της εξάπλωσης του φονικού ιού Έμπολα, είναι πλέον ο διάσημος βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ
Στόχος της εκστρατείας είναι η κατανόηση της σημασίας της καθαριότητας από τους κατοίκους της Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα. Στις περιοχές αυτές θα προβάλλονται βίντεο, όπου ο βετεράνος των γηπέδων θα δίνει συμβουλές για την καθημερινή υγιεινή του.
Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σιέρα Λεόνε δήλωσε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Sun of Sunday: «Το να συμμετέχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε αυτήν την εκστρατεία έχει τεράστια σημασία για εμάς και είμαστε ευγνώμονες. Στη Σιέρα Λεόνε, το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία. Όλοι οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά ακολουθούν έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα από την Premier League, αλλά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι το φαβορί. Το συμπαθητικό μήνυμά του θα μεταδοθεί σε όλη την χώρα και στο σύνολο της Δυτικής Αφρικής, και θα αυξήσει τη σημασία του πώς να καταπολεμήσουν τη νόσο με απλά πράγματα όπως η σωστή καθαριότητα. Η χώρα μας και το σύνολο της Δυτικής Αφρικής αντιμετωπίζει ένα φοβερό δράμα και ο αριθμός των νεκρών είναι απίστευτος».
Ο 39χρονος Μπέκαμ έχει ήδη επισκεφτεί το 2008 την πόλη Μακένι, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στη Σιέρα Λεόνε, η οποία έχει θρηνήσει πολλά θύματα από τον έμπολα. Το ενδιαφέρον του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή βοηθάει και το Μαρόκο, όπου επρόκειτο να φιλοξενηθεί το 2015 το εθνικό αφρικανικό κύπελλο, καθώς η εξάπλωση του ιού και εκεί τρομοκρατεί τον κόσμο. Μάλιστα η Αφρικανική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου απαντώντας σε αυτές τις ανησυχίες δήλωσε πως δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή όσον αφορά το Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015.Ενώ πρόσθεσε πως έχουν λάβει υπόψη τους το ζήτημα του Έμπολα και περαιτέρω συζητήσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα Οκτώβρη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.