- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέοι μαζικοί τάφοι στο Μεξικό
Σβήνουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι «εξαφανισμένοι» φοιτητές
Τέσσερις νέους ομαδικούς τάφους ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στο Μεξικό στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση πριν από δύο εβδομάδες 43 φοιτητών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χεσούς Μουρίγιο Καράμ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη 43 φοιτητών έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία και εγκληματικές οργανώσεις στο νότιο Μεξικό. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι νεαροί λιγοστεύουν με την ανακάλυψη άλλων τεσσάρων ομαδικών τάφων στην περιοχή. Μέχρι στιγμής 34 άτομα έχουν συλληφθεί στην υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή στο Μεξικό, οι 26 εκ των οποίων δημοτικοί αστυνομικοί της Ιγκουάλα. Η σύλληψη τεσσάρων ακόμη ατόμων οδήγησε «σε μέρος όπου βρήκαμε τέσσερις τάφους μέσα στους οποίους, λένε οι συλληφθέντες, υπάρχουν μέλη των σορών των φοιτητών» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητα των συλληφθέντων.
Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των σορών στους τάφους. Ομάδα εμπειρογνωμόνων εργάζεται ήδη στην περιοχή που «βρίσκεται σχετικά κοντά» στην πόλη Ιγκουάλα, όπου οι 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου μετά την επίθεση που δέχτηκαν από αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής και μέλη συμμορίας καρτέλ ναρκωτικών. Για τα κίνητρα της επίθεσης στην Ιγκουάλα εναντίον των φοιτητών της παιδαγωγικής ακαδημίας Escuela Normal Rural της Αγιοτζίναπα, που βρίσκεται επίσης στην πολιτεία Γκερέρο του νοτίου Μεξικού, ο υπουργός δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την εμπλοκή προσώπων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος, η σύζυγός του και ο διευθυντής της δημοτικής υπηρεσίας ασφαλείας που αναζητούνται. Οι υποψίες για την ευθύνη των εξαφανίσεων αυτών, μια υπόθεση στρέφονται τις τελευταίες ημέρες στον δήμαρχο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και τη σύζυγό του Μαρία ντε λος Ανχελες Πινέντα, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις της 26ης Σεπτεμβρίου.
Η Πινέντα, που είναι αδελφή δύο λαθρεμπόρων ναρκωτικών, αναφέρεται σε έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες, είναι το πρόσωπο που φέρεται να διέταξε τον διευθυντή της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Ιγκουάλα να καταστείλει τη διαδήλωση των φοιτητών, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε διακοπή από αυτούς της ομιλίας που θα εκφωνούσε την ίδια ημέρα ως υπεύθυνη της υπηρεσίας οικογενειακού προγραμματισμού της πόλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο γήπεδο πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα κυκλοφορίας, εξαίροντας την πράξη του νεαρού
Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την πόλη, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη επίσης 80μελές Κομματικό Συμβούλιο και 15μελές Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Πακιστάν επιχειρεί να μεσολαβήσει ξανά για τον τερματισμό του πολέμου
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.