Κοσμος

Xρ. Αυγή: Ανεπιθύμητη στο Βέλγιο

Έκκληση από μεγάλα συνδικάτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78137-157644.jpg

Με γράμμα τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Ελιο ντι Ρούπο και το δήμαρχο των Βρυξελλών κ. Ιβάν Μαγιέρ, τα τέσσερα μεγαλύτερα γαλλόφωνα συνδικάτα ζητούν να μην επιτρέπονται στο Βέλγιο δημόσιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή ήταν στάθηκε η δημοσιοποίηση πληροφοριών για διάσκεψη νεοναζιστικών οργανώσεων με θέμα «Χρυσή Αυγή: ο πολιτικός αγώνας και η στρατηγική της έντασης», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στο Βέλγιο σε μυστικό τόπο. Αξιοποιώντας ό,τι δημοσιεύτηκε σε ακροδεξιές ιστοσελίδες, τα βελγικά συνδικάτα λένε ότι τη διάσκεψη οργάνωσε οη ιταλική νεοφασιστική οργάνωση ZenitBelgio, πυ έχει πάει στο Βέλγιο από το 2013.

Τα συνδικάτα γράφουν  ότι ομιλητές ήταν οι κ. Κωνσταντίνος Μποβιάτσος και Αλέξανδρος Λύρης, συνεργάτες των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο κ. Γκαμπριέλε Αντινόλφι, Ιταλός, πρώην τρομοκράτης της ακροδεξιάς και πρόεδρο του ιταλικού νεοφασιστικού «Casa Pound». Το γράμμα λέει, ακόμα, ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ πιθανό ότι παραβιάζουν τους αντιρατσιστικούς νόμους ττης χώρας και ζητάει απαγόρευσή τους στο μέλλον, ώστε να μη μετατραπούν οι Βρυξέλλες και το Βέλγιο σε «κέντρο συντονισμού των Νεοναζί της Ευρώπης».  Τέλος, υπενθυμίζεται τι είναι η Χρ. Αυγή και τι έχει κάνει στην Ελλάδα.

Είναι άγνωστο αν η διάσκεψη έγινε στις Βρυξέλλες ή τη Μονς, πάντως στάθηκε αφορμή για αντιφασιστική διαδήλωση στις βελγική πρωτεύουσα, με σύνθημα: «Καμία γειτονιά για τους φασίστες και κανένας φασίστας στη γειτονιά μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ