- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άλλο ένα ταξίδι μεταναστών στην Ευρώπη ναυάγησε στα νερά της Μεσογείου
Αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι ανοικτά της Λιβύης
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι αγνοούνται καθώς το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ανοικτά της Λιβύης λίγο αφού είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να διασχίσει τη Μεσόγειο με τελικό προορισμό τις ακτές της Ευρώπης. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Λιβύης το πλοίο βυθίστηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη Ζουάρα, δυτικά της Τρίπολης και ήδη δεκάδες πτώματα έχουν ξεβραστεί στις ακτές. Περίπου 70 μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική, διεσώθησαν, ενώ οι αρχές έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 30 πτώματα.
«Το πλοίο βυθίστηκε πριν από δύο ημέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 250 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ένας αξιωματούχος.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει επισήμως κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το ναυάγιο. Η επί της ουσίας ακυβέρνητη Λιβύη έχει μετατραπεί στη χώρα αναχώρησης όλο και περισσότερων μεταναστών και προσφύγων που αποπειρώνται τον διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι το τρέχον έτος τουλάχιστον 3.072 άνθρωποι έχουν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο, ένας απολογισμός που είναι ο βαρύτερος στην Ιστορία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Το 2013 ο αριθμός των νεκρών σε τέτοια ναυάγια είχε ανέλθει σε 2.360, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.