- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζήτησε την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ
Σε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους
Αυστραλία: Η αναφορά του πρωθυπουργού Αλμπανέζι στο θέμα της κράτησης του Τζούλιαν Ασάνζ - Οι συνομιλίες του με Αμερικανούς αξιωματούχους
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι συζήτησε για το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ και επιθυμεί το θέμα να κλείσει, δήλωσε ο ίδιος σήμερα.
Τον Ιούνιο οι αρχές της Βρετανίας ενέκριναν την έκδοση του Ασάνζ, που είναι Αυστραλός πολίτης, στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για 18 αδικήματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της κατασκοπείας, επειδή ανάρτησε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα. Οι δικηγόροι του έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Ο Αλμπανέζι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ζητεί την απελευθέρωση του Ασάνζ, αν και διαφωνεί μαζί του «σε πάρα πολλά ζητήματα».
«Το ανέφερα (σ.σ. το ζήτημα του Ασάνζ) σε εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης», επεσήμανε ο Αυστραλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.
«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, και την εξέφρασα ξεκάθαρα στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι δηλαδή έχει έρθει η ώρα το θέμα να κλείσει», πρόσθεσε.
Ο Ασάνζ συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία το 2019 αφού είχε καταφύγει επί σχεδόν επτά χρόνια στο κτίριο της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο. Έκτοτε κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.