Κοσμος

Έκρηξη πυραύλου στην Πολωνία: «Να είμαστε έτοιμοι και για άλλα ατυχήματα»

Ο πρόεδρος της χώρας προειδοποιεί για περισσότερα επακόλουθα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη πυραύλου: Η Πολωνία θα πρέπει να αναμένει περισσότερα επακόλουθα του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, προειδοποίησε o πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.
Για περισσότερα ατυχήματα στην Πολωνία προειδοποιεί μετά την πτώση πυραύλου ο πρόεδρος της χώρας © EPA/Wojtek Jargilo

Έκρηξη πυραύλου: Η Πολωνία θα πρέπει να αναμένει περισσότερα επακόλουθα του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, προειδοποίησε o πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Η Πολωνία θα πρέπει να αναμένει περισσότερα επακόλουθα του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, μετά το περιστατικό της πτώσης ενός πυραύλου αυτή την εβδομάδα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Δυστυχώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κατά μία έννοια να ξανασυμβούν ατυχήματα στα σύνορά μας ως απόρροια του πολέμου», δήλωσε ο Ντούντα στην πόλη Ρζεσζόφ της ανατολικής Πολωνίας.

Συμπλήρωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί, ωστόσο είναι αδύνατο να προστατεύσει τη χώρα από ένα περιστατικό όπως το συμβάν αυτής της εβδομάδας.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον Πολωνό πρόεδρο ότι κανένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν μπορούσε να αναχαιτίσει ένα τέτοιο βλήμα πάνω από την Πολωνία, καθώς δεν υπήρχε επαρκής χρόνος αντίδρασης, τόνισε ο Ντούντα.

Σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί το τεταμένο κλίμα μεταξύ των σχέσεων των δύο χωρών, η Πολωνία σήμερα αρνήθηκε την είσοδο στην επικράτειά της μελών της ρωσικής αντιπροσωπείας, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση του ΟΑΣΕ.

Την άρνηση εισόδου για τη συνάντηση του ΟΑΣΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου στο Λοτζ, στην κεντρική Πολωνία, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο αν η Βαρσοβία αρνήθηκε την είσοδο στη ρωσική αντιπροσωπεία, ο Λούκας Γιασίνα απάντησε με γραπτό μήνυμα, με ένα ξερό «ναι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ